Balta: 'Yaylaları koruyalım'

 Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Yaylaları koruyarak, gelecek nesillere bu doğal güzellikleri ve eserleri bırakmak istiyoruz." dedi.Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, beraberinde Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Gü

Balta: 'Yaylaları koruyalım'

 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Yaylaları koruyarak, gelecek nesillere bu doğal güzellikleri ve eserleri bırakmak istiyoruz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, beraberinde Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, parti yöneticileri ve Valilik Basın Bürosu'ndan Salih Özkan, Beypınarı Yaylası'nda hemşehrileriyle bir araya geldi. Sohbetten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Balta, "Yaylaların çok güzel doğal güzellikleri var ama bir üzüntümü de paylaşmak istiyorum.

Köylerimizde olduğu gibi yaylalarımız da betonlaşarak beton yığınlarına döndü. Bu doğal güzellikler ortadan kalktı. Gelişigüzel evlerin ve yolların yapılması bu doğal güzellikleri bozdu. Benim isteğim, düşüncem, çocukluğumuzda o hayal ettiğimiz yaylalar yok, şu hali ile de olsa. Bunları korumamız lazım. Bunları korumak için de hem vatandaşlarımıza görev düşüyor hem de muhtarlarımıza, belediye başkanlarımıza ve bütün idarecilere görev düşüyor." diye konuştu.

Küreselleşmenin, küresel ısınma neticesinde yaylaların daha da önem kazanacağını söyleyen Bakan Yardımcısı Balta, "Özellikle biz Trabzon'da Karadeniz'de turizmi canlandıracağız diyoruz. Arap turistler geliyor. Dışardan insanlar geliyor. Ama bu beton yığınlarını gördükleri zamanda bir zamanda buradan da kaçacaklar. Özellikle bu doğal güzellikleri görmek için bu insanlar buralara kadar geliyorlar. Onun için doğayı koruyalım. Gelecek nesillere bu doğal güzellikleri ve eserleri bırakalım diyorum." diye ifade etti.

Gelişmiş ülkelerde, yayla yollarında doğal yapıyı bozmamak için asfalt ve beton yol bulunmadığını dile getiren Bakan Yardımcısı Balta, şöyle devam etti: "Eğer bu yollar asfalt ve beton yol olursa bu insanlar buraya gelmez. Bu insanlar yayla yolunda arabaları ile sallanarak gelmeyi ve bu tozu görmek istiyorlar. Ecdadımız da Osmanlı da kalıcı olarak bin yıllık camiler yaptılar ve yaşıyorlar. Ama konutların hepsini, insanın fani olduğu gibi konutları da fani olarak geçici olarak yaptılar. Bu doğadan sağlıklı bir şekilde insanlar faydalansın diye."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler