Bakanlıklarda değişiklik olacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 zirve toplantısına katılmak üzere  Avustralya'ya ve ardından da Filipinler'e gidiyor. Davutoğlu, ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.Başbakan Davutoğlu'na Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu topl

Bakanlıklarda değişiklik olacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 zirve toplantısına katılmak üzere  Avustralya'ya ve ardından da Filipinler'e gidiyor. Davutoğlu, ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'na Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada ekonomi ile ilgili bakanlıklarda tasarrufa gidilebileceğini ifadesi soruldu. Davutoğlu, bu soruya "Bakanlıkların yeniden yapılanmasıyla ilgili henüz bir çalışmamız yok. Bakanlıklarda değişiklik sözkonusu değil" şeklinde yanıt verdi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Türkiye, çok kritik bir dönemde G-20 Dönem Başkanlığı'nı üstlenecek. Türkiye dünyanın gelişmiş ülkeleri ile öteki ülkeler arasında köprü görevi üstlenecek. Filipinler'de büyükelçilik açarak ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

6-7 Ekim olayları çözüm sürecine büyük zarar verdi, bir niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Bir işin esasen esasta, özde, mahiyeti var. Bir de yöntemle ilgili hususlar var. Bugünkü açıklamada esasta çözüm sürecine olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur. Zaten kamuoyumuzda da çözüm sürecine alenen karşı çıkan kimse de bu konulardaki muhalefeti belli olanlar dışında söz konusu değil.

HDP'den çözüm süreci ile ilgili bugün gelen açıklama olumlu. Doğru bir açıklamadır. Çözüm süreci için kamu düzeni esastır.  Bizim kararlılığımız hiç değişmedi. Yöntem belirleme konusunda herkes aynı noktaya gelmeli, kaos ortamında süreç zarar görür. Şiddet ve vandalizm üzerinden topluma bir şey dayatılırsa bu sürece uygun düşmez. HDP meşru bir partidir. Bu şekilde davrandığında her zaman görüşmeler olabilir. Bu meşruluğun dışına çıkmamalıdır.

HALEP'TEKİ ÇATIŞMALAR

Halep Suriye'nin en büyük kentlerinden, burası her türlü saldırıya mağruz kalıyor. Uluslararası toplum Halep konusunda da çifte standart uyguluyor. Halep konusunda çok kaygılıyız. Dünya bu vahşeti seyrediyor. Kim darda kalır, kim zorda kalırsa Türkiye onun yanında olur.

G-20 Zirvesi'nde de Halep'te yaşananlar gündeme alınacak. Şimdiye kadar Suriye rejiminin ateşkeslere uyduğu ya da sürdürdüğü görülmemiştir. Halep'in korunması için elimizden gelen yardımı yapacağız. Sayın Obama ile temas ve görüşmelerimiz oradaki şartlar dahilinde olacak.

"BAKANLIKLARDA DEĞİŞİKLİK SÖZKONUSU DEĞİL"

Bakanlıkların yeniden yapılanmasıyla ilgili henüz bir çalışmamız yok. Bakanlıklarda değişiklik sözkonusu değil

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset