Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsünü inceledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Körfez Geçiş Köprüsündeki son durumu yerinde inceledi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesin

Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsünü inceledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Körfez Geçiş Köprüsündeki son durumu yerinde inceledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bakan Işık ve Bakan Müezzinoğlu'na inceleme gezisinde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak da eşlik etti. Körfez Geçiş Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki ayaklarının en üstüne çıkarak inceleme yapan Bakan Işık ve Bakan Müezzinoğlu, burada proje mühendislerinden köprü ile ilgili teknik bilgileri aldı. Asansör ile çıkmanın yaklaşık 20 dakika sürdüğü 252 metre yüksekliğindeki köprü ayağında yaklaşık yarım saatlik bir inceleme yapan Bakanlar, daha sonra köprünün deniz üzerinde kurulan şantiyesine inerek işçiler ile görüştü.

"GÜÇLÜ YÖNETİMİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Burada Türkiye'nin son 10 yılda nereden nereye geldiğinin çok güzel bir örneğini yaşadım. Bu anlamda istikrarlı güçlü bir yönetimin ülkemize neler kazandırdığının yalnız Kocaeli'nde güzel bir örneği. Bunun Türkiye'nin birçok yerinde çeşitli örnekleri var. Ama bu Körfez Geçişi tabii ki Türkiye'nin tarihi geleceğinde de çok önemli bir rol üstlenecek. Son derece ileri teknolojinin kullanıldığı, dünyada sayılı deniz içerisinde ayakları olan bir geçiş köprüsü. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'SON TEKNOLOJİ" VURGUSU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, "Şu anda çalışmalar programa uygun olarak büyük bir hızla devam ediyor. Büyük bir memnuniyet ile 252 metreden gördük ki, angajman kabloları döşeniyor. İnşallah Kasım ayının ortasına kadar bu kabloların döşenmesi bitecek ve ondan sonra da inşallah tablalar yerleştirilmeye başlanacak. İnşallah önümüzdeki Nisan ayından itibaren köprünün üzerinden geçmeye başlayacağız. Artık Türkiye dünyanın en uzun ve en iyi köprülerinden birine sahip olacak. Bakın insan aklı teknolojiyi üretiyor. Teknoloji de doğru kullanıldığında insanın hayatını kolaylaştırıyor, insanın bedenen yapmasının mümkün olmadığı pek çok işi mümkün hale getiriyor. Bu da şu anda son teknoloji ile üretilen köprülerden bir tanesi. Gerçekten yukarıdan bakınca gurur duyduk. Bunu sadece biz Körfez Geçiş Köprüsü olarak görmüyoruz. İstanbul'u, Kocaeli'yi, Yalova'yı, Bursa'yı, Manisa'yı, İzmir'i birleştiren bir ana mimari yapı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda Körfezimizin üzerine yapılan bir gerdanlık olarak da görüyoruz. Akşam yapılan ışıklandırmadan sonra gerçekten çok nefis, müthiş bir manzara da ortaya çıkıyor. Bu bir vizyonun sonucudur. Türkiye'deki vizyoner anlayışın ülkemize kattığı önemli eserlerden biridir. İş güvenliği kurallarına uygun olarak inşallah sonuna kadar bu çalışmalar yürür ve Nisan ayında da Allah nasip ederse inşallah bu köprüden hep birlikte geçeriz" ifadelerini kullandı.

Bakanlar daha sonra işçilerle birlikte fotoğraf çektirdiler. Fotoğraf çekiminin ardından Bakan Işık ve Bakan Müezzinoğlu programlarına devam etmek üzere şantiyeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler