Bakanın damadını soydular

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın damadı Murat Barış Mendev’in bir bankadan çektiği 500 bin lira, otomobilinin içerisinden çalındı. Mendev'in, aracını kilitlemesini jammer ile engelleyen hırsızlar, para dolu çantayı alarak kayıplara karıştı.

Bakanın damadını soydular

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın damadı Murat Barış Mendev’in bir bankadan çektiği 500 bin lira, otomobilinin içerisinden çalındı. Mendev'in, aracını kilitlemesini jammer ile engelleyen hırsızlar, para dolu çantayı alarak kayıplara karıştı.

İşadamı Murat Barış Mendev, kişisel birikimi olduğunu söylediği 500 bin lirasını bir bankadan çekti. Muhasebecisi bir bayanla birlikte Kadıköy'de başka bir bankaya geldi. Bir süre bankada kaldıktan sonra 34 HM 0777 plakalı otomobiline gelen Mendev, içinde 500 bin lira bulunan çantanın yerinde olmadığını gördü.
 
Büyük bir şaşkınlıkla tekrar içeriye koşan işadamı, bankanın güvenlik kameralarını inceleyince soyulduğunu anladı. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, henüz plakası belirlenemeyen bir otomobille Mendev’i takip eden 3 kişinin jammer cihazı kullanarak soygunu gerçekleştirdikleri belirlendi.
 
Olaydan sonra kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olay yerine gönderilen çok sayıdaki polis ekibi, çevredeki iş yerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarında zanlıların izlerini aradı. Kimliği belirsiz zanlıların jammer cihazı ile kapılarının kapanmasını engelledikleri lüks otomobilde de parmak izi çalışması yapıldı.
 
Olay yerinde Cihan Haber Ajansı’na açıklama yapan Murat Barış Mendev, çalınan paranın kişisel birikimi olduğunu, kendisini uzun süre takip eden kişiler tarafından çalındığını söyledi.
 
BÜYÜK SOYGUNLAR BU YÖNTEMLE YAPILIYOR
Son yıllarda birçok işadamı bu yöntemle soyuldu. Hırsızlar, araçlarında para veya değerli eşya taşıdıklarını öğrendikleri kişileri takibe alıyor. Araç sahibi otomobilinden inip uzaktan kumanda ile aracını kilitlerken, jammer (sinyal bozucu) sistem devreye sokuluyor.
 
Böylece aracın kilitlenmesi uzaktan kumanda ile engelleniyor. Kişi, aracını kilitlediğini düşünüp oradan uzaklaşırken, hırsızlar araca girip değerli ne varsa alıp gidiyor.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN VE EŞİ, NİKAH ŞAHİDİ OLMUŞTU
Profesyonel hırsızların hedefi olan Murat Barış Mendev, 2008 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kızı Sema Bayraktar ile evlenmişti.
 
Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Gazi Kültür Evi’ndeki nikaha, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılmıştı.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kıydığı nikahta, Barış ve Sema çiftinin nikah şahitliğini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler