Bakan'dan özel hastanelere rest

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Kamuda görevli doktorları çalıştıran özel hastaneler kapatılacak. Hastalar gerekirse ambulans uçakla Avrupa’ya gönderilecek” dedi.Sonra oluşan hizmet açığını kapatacaklarını söyledi. Akdağ, düzenlemenin doktor ve ameliyat sayıs

Bakan'dan özel hastanelere rest

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Kamuda görevli doktorları çalıştıran özel hastaneler kapatılacak. Hastalar gerekirse ambulans uçakla Avrupa’ya gönderilecek” dedi.

Sonra oluşan hizmet açığını kapatacaklarını söyledi. Akdağ, düzenlemenin doktor ve ameliyat sayısının azalmasına yol açtığı iddialarıyla ilgili hizmet açığının oluşması halinde ise “Kamuda görevli doktor çalıştıran özel hastaneler kapatılacak.

Gerekirse yeni öğretim üyesi kadrolar da ihdas edeceğiz. İhtiyaç halinde hastaları uçak ambulansa koyacağız, Avrupa’ya götürüp orada tedavi ettireceğiz” dedi.

SAYILARI SADECE 650
Türkiye’de üniversitelerde çalışan 10 bin uzman hekimin bulunduğunu söyleyen Akdağ, bu 10 bin kişiden, üniversite hastanesinde hocalık yaparken aynı zamanda dışarıda çalışanların sayısının sadece 650 olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Akdağ, üniversitelerin ticarethane ya da bir rant kapısı olmasını kabul etmediklerini vurgulayarak “Bir üniversite hocası sabah gelecek, 2-3 saat kalacak, muayenehanesine gidecek ya da öğleden sonra üniversitede paralı muayene yapacak. Bu üniversite hocasının eğitime, araştırmaya nasıl katkısı olabilir” diye sordu.

18 MİLYON ÇOÇUĞA AŞI
Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye’de aşılama oranlarının yüzde 97’lerin üzerine çıktığını ifade ederek, son iki yılda 18 milyon çocuğa aşı yapıldığını söyledi. Özellikle grip aşısında mesafe alınması gerektiğini dile getiren Bakan Akdağ, Kırım Kongo aşısını geliştirme çabasında olduklarını da açıkladı.

AĞIR YAPTIRIMLAR GELDİ
Özel hastanelerin yönetmeliği değişti

Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre, kamu görevi olan veya kanunen mesleğini serbest icra etme hakkı bulunmayan tabip ve tabip dışı personelin özel hastanede çalıştırılması durumunda il sağlık müdürlüğünce özel hastanenin faaliyeti geçici olarak durdurulacak ve Sağlık Bakanlığı’na bildirilecek.

ÜÇÜNCÜ TEKRARDA KAPATILACAK
Buna göre, “İntern, stajyer öğrenci gibi serbest çalışma yetkisi olmayan kişilerce hastaya müdahale edilip edilmediği” durumuna göre eksikliğin giderilmesi için süre verilmeyecek ve poliklinik faaliyeti 10 gün durdurulacak.

Bir yıl içerisinde aynı fiilin üçüncü kez tekrarında ise sağlık kuruluşunun ruhsatı iptal edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset