Bakan'dan KPSS ile ilgili açıklama

 Bakan Dinçer, Eğitim Fakültesi mezunlarının KPSS' den muaf tutulması gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladın. Milli eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Eğitim Fakültesi mezunlarının aksine KPSS'nin üzerine birde alan sınavı yapacaklarını söyledi. Öğretmenler

Bakan'dan KPSS ile ilgili açıklama

 

Bakan Dinçer, Eğitim Fakültesi mezunlarının KPSS' den muaf tutulması gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladın.
 
Milli eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Eğitim Fakültesi mezunlarının aksine KPSS'nin üzerine birde alan sınavı yapacaklarını söyledi.
 
Öğretmenleri seçerken daha dikkatli ve daha etkin bir süreci başlatmak için hazırlık yaptıklarını belirten Dinçer, artık ücretli öğretmenlerin yerine kadrolu öğretmenlerin iş başında olacağını kaydetti. Dinçer, hükümetin kadro vermesi halinde 3 yıl içerisin de Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyduğu öğretmenlerinin norm kadrolarının doldurulmuş olacağını vurguladı.
 
Bakan Dinçer, Eskişehir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle yaptığı toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Son yapılan atamalarla öğretmen ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladıklarının altını çizen Bakan Dinçer, "Büyük ihtimalle, artık giderek daha azalan ücretli öğretmen olacak. Onun yerine kadrolu öğretmenlerimiz iş başında olacaklar. Ayrıca merkezde il emrinde bulunan öğretmenlerin de görevlendirmeleri sureti ile büyük bir ihtiyacın karşılanmış olduğunu görüyoruz." dedi.
 
Bakan Dinçer, yeni eğitim sistemi ile birlikte 160 bin civarında öğretmene ihtiyacın olduğunu, geçtiğimiz hafta içerisinde yaklaşık 40 bin öğretmenin atamasını yaptıklarını hatırlattı. "Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmeni bundan sonra özellikle de lisede ki okullaşma oranlarının yüzde 100'e çıkması halinde ihtiyacımız olacak." diyen Bakan Dinçer şöyle konuştu:
 
"Bu arada hükümetimiz bize kadro verirse atama yaparak telafi etmeye çalışacağız. Benim tahminim en az 3 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu öğretmenlerinin norm kadroları doldurulmuş olacak.
 
Ama buna karşın her yıl emekli olan yahut ayrılan öğretmenlerimizin yerine cüzi miktarda öğretmenlerimiz olacak. Onları da yıllık olarak karşılayacağız. Bundan sonra çok ciddi anlamda bir öğretmen ihtiyacımızı duymayacağız. Önümüzde ki birkaç yıllık süre içerisinde Türkiye'de hem altyapı eksikliği giderilmiş olacak hem öğretmen eksikliği. Bundan yararlanarak da Türkiye'de ki fırsat eşitliğini biz çok daha iyi bir şekilde sağlamış olacağız."
 
Bakan Dinçer, "Eğitim Fakültesi mezunlarının ilerleyen dönemlerde KPSS'den muaf tutulması gibi bir düşünce var mı?" şeklinde soruya ise, "Hayır tam aksine KPSS' nin üzerine birde alan sınavı yapacağız. Dolayısı ile öğretmenlerimizi seçerken daha dikkatli ve daha etkin bir süreci başlatmak için hazırlık yapıyoruz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler