Bakan’dan ’kayyum’ değerlendirmesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili eleştirilere, "Hukuk devletinde, demokrasilerde, yargı kararının dışında hiç kimse bir başkasının şirketine kayyum atayamaz. Bunu hükümetle ilişkilend

Bakan’dan ’kayyum’ değerlendirmesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili eleştirilere, "Hukuk devletinde, demokrasilerde, yargı kararının dışında hiç kimse bir başkasının şirketine kayyum atayamaz. Bunu hükümetle ilişkilendirmenin anlamı yok" yanıtını verdi.

AK Parti Aksaray İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Işık, burada Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararı ile ilgili açıklama yaptı. Alınan kararın yargı kararı olduğunu ifade eden Işık, "Hukuk devletinde, demokrasilerde, yargı kararının dışında hiç kimse bir başkasının şirketine kayyum atayamaz. Dolayısı ile yargı belli çalışmaları, incelemeleri yapıyor ve bugün gazetelere yansıdığı kadarıyla işte bir takım şüpheli para hareketlerinden, işte himmet için toplanan paraların holdingde tutulduğundan veya işte orada işlendiğine yönelik bazı şüpheli durumlardan bahsediliyor. Dolayısı ile yargı bütün bunları inceler ve bu incelemeleri sonucunda hukuka aykırı, mevcut kanunlara ve mevzuatlara aykırı işlem yapılmışsa bunun hukuktaki karşılığını hayata geçirir. Bunu hükümetle ilişkilendirmenin anlamı yok. Hukuk kararı olmadan, yargı kararı olmadan bu işlemlerin yapılamayacağını hepimiz biliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler