Bakandan 'dilini kopartırım'a cevap

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kendisine, Bulut’a “Söz, yanlı olarak yaptığım bu açıklamada bile kullanmaktan imtina edeceğim kadar çirkindir. MHP Milletvekili, tercih ettiği kelimelerle şiddet eğilimim ortaya koymuştur” dedi. Çubukçu, Ahmet Duran Bul

Bakandan 'dilini kopartırım'a cevap

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kendisine, Bulut’a “Söz, yanlı olarak yaptığım bu açıklamada bile kullanmaktan imtina edeceğim kadar çirkindir. MHP Milletvekili, tercih ettiği kelimelerle şiddet eğilimim ortaya koymuştur” dedi.

 

Çubukçu, Ahmet Duran Bulut’a sabah erken saatlerde yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi.

 

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un hakkımda kullandığı ve basma da yansıyan ifadeleri üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğunu belirten Çubukçu, “Bulut'un iki dilde eğitimi desteklediğim iddiasıyla sarf ettiği söz, yanlı olarak yaptığım bu açıklamada bile kullanmaktan imtina edeceğim kadar çirkindir. MHP Milletvekili, tercih ettiği kelimelerle şiddet eğilimim ortaya koymuştur” dedi. Çubukçu’nun açıklaması şöyle devam etti:

 

“TEHDİDİNİ DEHŞETLE KARŞILADIM”

“Bulut'un kullandığı şiddet dilini insanlık adına son derece vahim buluyor, tehdidini dehşetle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Hele hele eğitimci kimliği ile ortada gezen birisi; öğretmen kökenli bir milletvekili ağzından çıkanı duymalıdır. Şimdi en büyük endişem Bulut'un çocuklara nasıl öğretmenlik yaptığı, şiddeti öğretmenin bir yöntemi olarak kullanıp kullanmadığıdır.”

 

Ahmet Duran Bulut’un, sadece açıklaması ile değil, bilgi kirliliği yaratarak seçmen nezdinde nemalanma gayreti ile de siyaset yapma seviyesini gösterdiğini belirten Çubukçu, “İki dilde eğitimi destekleyen herhangi bir demecim, açıklamam olmadığı halde kamuoyunu yanlış yönlendirmiş, buradan kendince pay çıkartmaya çalışmıştır. İki dilde eğitim konusundaki tutumum net olup, bugüne kadar konuyla ilgili tarafıma yöneltilen sorulara 'Devletin resmi dili Türkçe'dir ve eğilimde Türkçe yapılır' diyerek yanıt vermişimdir. Kaldı ki aksi söz konusu olsaydı bile demokratik bir ülkede tehdit ve şiddet cevap olmamalıydı” dedi.

 

Bakan Çubukçu, açıklamasına “Seçim öncesi oy uğruna nasıl seviyesiz bir siyaset yapılabileceğini gözler önüne seren MHP Milletvekili, inanıyorum ki kamuoyu nezdinde hak ettiği karşılığı bulacaktır” diye son verdi.

 

NE DEMİŞTİ?

MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir İl binasında düzenlediği basın toplantısında Hükümete ağır eleştirilerde bulunmuştu. 12 Haziran'da AK Parti'nin 9 yıllık iktidarının sona ereceğini söyledi. Bulut, seçimlerin ardından soruşturmaların açılacağını, yolsuzluk yapanların mahkemelerde adalete hesap vereceklerini bildirirken şunları söylemişti:

 

“AKP artık son günlerini yaşıyor, iktidardan tasını tarağını toplayıp gidecektir. Sıfır terörle aldılar ülkeyi, eve dönüş yasası çıkarıp teröristleri Kandil'e gönderdiler. Türk Ceza Kanunu'nda mahkûmiyet gerektiren suçları tahliye ettiler. Kendi hesaplarına göre ortam oluşturdular. Kafası gözü bağlı köpekleri tutmayan güvenlik güçleri öğrencileri tutuyor. Bu ülkede hak aramak için dağa mı çıkmak lazım? Ne yapılacak, ne isteniyor? Milli Eğitim Bakanı iki dilden bahsediyor. Koparırım senin o dilini bakan. Bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir. Bu ülkenin diline, kimliğine, yüreğine, kalbine dokunulmaması lazım. Herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığına kadar her şey olabiliyorsun, var mı karışan? Gelip Balıkesir'e yerleşiyorsun, kızımızı alıyorsun, sana etnik köken soran var mı? Biz kardeş gibiyiz. Ama Başbakan 36 etnik köken var diyerek ayrıştırıyor. Brüksel merkezli Washington destekli ülke yönetmeye çalışıyorlar. Bu hesap sorulmasın mı? Artık bıçak kemiğe dayandı. İmralı'daki Apo'ya seçimden sonra federasyon vaadiyle ateş açmalarını önlemeye çalışıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset