Bakan'dan “Bombalı Saldırı” Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13'ü polis memuru toplam 27 kişinin ise yaralandığını belirtti. Bir dizi toplantıya katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yı

Bakan'dan “Bombalı Saldırı” Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13'ü polis memuru toplam 27 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Bir dizi toplantıya katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıya basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bugün Diyarbakır'da elim bir olayın gerçekleştiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Polis özel harekat otobüsüne bombalı bir araç patlatılmak sureti ile bir terör saldırısı gerçekleşti. Şu an itibari ile bize verilen bilgiler ışığında 7 polisimizin şehit olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. 13 polisimiz yaralı, birinin durumunun ağır olduğu ifade ediliyor. Ayrıca 14 sivil halktan yaralı olduğu belirtildi. Bunlardan da bir tanesinin yine ağır yaralı olduğu ifade ediliyor. Bütün yaralılarımız şu an itibari ile hastanelere ulaştırılmış durumda. Gerekli müdahaleler yapılıyor bütün imkanlar seferber edilmiş durumda. Olay yerinde inceleme araştırma soruşturma devam ediyor. Henüz sıcak bir hadise, olay araştırılıyor, inceleniyor. Bu hadiseyi lanetliyoruz. Bu terör saldırısı hepimize karşı yapılmış bir saldırıdır. Öncelikle Diyarbakır'a ve Diyarbakır halkına yapılmış bir saldırıdır. Nasıl ki Ankara'da patlayan bombalar Tüm Ankara halkını, tüm milletimizi hedef aldıysa, nasıl ki İstanbul'da patlatılan bombalar bütün İstanbul'u bütün ülkeyi hedef aldıysa burada gerçekleştirilen saldırı da aslında tüm Diyarbakır halkını hedef alan, tüm milletimizi hedef alan bir saldırıdır" dedi.

"BİRLİĞİMİZİ KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Kendilerinin burada Diyarbakır'ın yeniden inşasını konuşmak üzere, daha yaşanılabilir Diyarbakır'ı konuşmak üzere bulunduklarını aktaran Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Birileri de Diyarbakır'ı yıkmak istiyor, Diyarbakır'ı yaşanmaz hale getirmek istiyor. Diyarbakırlıların hayatına ekmeğine saldırıyor. Bunu da herkes bu şekilde değerlendirmek durumunda. Bu lanet terör odakları ve onların arkasındaki zihniyet ve yapılar hangi gayret içinde olurlarsa olsunlar bizim birliğimizi bozamayacaklar, kardeşliğimizi bozamayacaklar ve azmimizi kıramayacaklar. Terörle kararlı bir şekilde mücadelemizi devam ettireceğiz. Terörün hiçbir meşru zemini olmadığını hep birlikte paylaşalım, hep birlikte teröre tavrımızı koyalım. Bir bombalı saldırı elbette ama saldırgana ilişkin tespit edilmiş bir şey yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler