Bakana Bakırcı raporu soruldu

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e önergeyle AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında düzenlenen soruşturma raporunu sordu.Bakan kararı kaldırıldı“Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında üç dosy

Bakana Bakırcı raporu soruldu

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e önergeyle AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında düzenlenen soruşturma raporunu sordu.

Bakan kararı kaldırıldı

“Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında üç dosyada ön inceleme raporu düzenlenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılıklarınca 13 dosyada soruşturma izni istenmiş olup, 10 dosyada ‘işleme konulmama’ kararı verilmiştir. 3 dosya için ‘soruşturma izni verilmemesi’ kararı verilmiştir. 10 işleme konulmama ve 3 soruşturma izni verilmemesi kararlarından 5 dosyada itiraz olduğundan Danıştay’a gönderilmiştir. Danıştay’ca bir dosya hakkında Bakan kararı kaldırılarak yargıya intikal etmiştir. Bir dosya hakkında Bakan kararı kaldırılarak öninceleme yapılması istenmiş, 3 dosya hakkında yapılan itirazların reddine karar verilmiştir. İtiraz edilmeyen dosyalarda, kararlar ilgililere tebliğ edilmekte olup, itiraz edilmeme gerekçesi bilinmemektedir. Rize Cumhuriyet Savcılığı’nca yargı kararının uygulanmadığı ile ilgili olarak bir tane soruşturma izni istenmiş dosya araştırılması için Rize Valiliğine gönderilmiş olup işlemi devam etmektedir.”

İkinci eş var mı?

Bakan Güler’in önergeye verdiği yanıtı Hürriyet’e değerlendiren CHP’li Canalioğlu, Bakırcı’nın 2009’da, “Güneydoğu’da ikinci eş yaygın. Bu bizim kültürümüzde vardır. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum” dediğini anımsattı. Dosyaların içeriğini bilmediğini belirten Canalioğlu, şunları kaydetti:

“İkinci aşamada da Bakan Güler’e dosyanın içeriğini soracağım. Hangi suçları kapsadığını öğrenmek istiyorum. Başkanın ikinci eş ile ilgili demeçleri de var mı acaba bunların içerisinde? AKP’li belediye başkanlarının hepsi korunuyor. CHP’li belediye başkanlarına da hep baskınlar yapılıyor. AKP’lilere suç duyurusunda bulunulduğu zamanlar işlem yapılabiliyor. Başbakanın hemşerisi Bakırcı’yı özel olarak koruyup korumadığını bilemiyorum ama durumdan vaziyet çıkaranlar olabilir.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset