Bakan Yıldız Uzan'a böyle bağırdı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye böyle bir sülük ve kamburdan kurtulmuştur" diye seslendiği Uzanlar'ın peşini bırakmıyor.Geçen hafta Uzanlar'ın geçmişte kendisini tehdit ettiğini açıklayan Bakan Yıldız, bu kez yüz yüze geldiği Uzanl

Bakan Yıldız Uzan'a böyle bağırdı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye böyle bir sülük ve kamburdan kurtulmuştur" diye seslendiği Uzanlar'ın peşini bırakmıyor.

Geçen hafta Uzanlar'ın geçmişte kendisini tehdit ettiğini açıklayan Bakan Yıldız, bu kez yüz yüze geldiği Uzanlar'a "Ülkeye dön ve hesap ver" diye seslendi.

Bakan Yıldız, uluslararası Hakem Heyeti önünde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak Cem Uzan'la karşı karşıya geldiklerini söyledi.

''O insanların (Cem Uzan), hitap ettiği vatandaşlarımıza, her zaman sağduyusuna ve sezgisine inandığımız vatandaşlarımıza olan borcunu ödemek adına, siyasi sığınma yaptığı ülkeden Türkiye'ye dönmesini bekliyorum. Bu, en azından, bizleri sevmese de o arkadaşlar, hitap ettiği vatandaşlar adına ülkeye dönmesi lazım ve burada hesap vermesi lazım.

Buradaki mahkemelerin verdiği kararın uygulanmasına da saygı göstermesi lazım. Bizi özel hayatı ilgilendirmez, ama özel hayatının da vatandaşlarımızın nezdinde nasıl bir duygu yarattığını hep beraber görüyoruz. O yüzden benim vatandaşlarım adına yaptığım çağrı, ülkesine dönüp burada hesabını vermesidir.''

HAK YERİNİ BULMUŞTUR
Yıldız, merkezi Güney Kıbrıs'ta bulunan Libananco şirketinin, el konulan Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik hisselerinde zarara uğradığı gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti hakkında açtığı 10,1 milyar dolar tutarındaki tahkim davasında, Türkiye lehine karar verildiğini anımsatarak, ''Türk halkının her birinden 3'er bin dolar, yani 5 bin lira almaya dönük bu çabalar, Uluslararası Hakem Heyeti tarafından da, hamdolsun, akamete uğratılmıştır, sonuçsuz bırakılmıştır ve hak yerini bulmuştur'' diye konuştu.

FAZLA ENERJİ HARCADIK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak, Libananco davasına çok fazla zaman ayırıp enerji harcadıklarını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Bir kısım işlerimizi aksattık, geciktirdik. Ama bundan sonra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ayağındaki birtakım prangalardan kurtulmuş olarak daha hızlı yürüyecek ve daha hızlı koşacaktır. Şu ana kadar yürüttüğü gerek enerji üretimiyle alakalı hususlarda gerekse dağıtımın, iletimin daha sağlıklı bir şekilde yapılması hususunda inşallah Türkiye, hakettiğini ve daha fazlasını alacaktır.

Büyüyen, değişen ve gelişen Türkiye'nin, büyümeyen, değişmeyen ve gelişmeyen enerjisi, enerji sektörü olamaz. Bütün bunları hep beraber gerçekleştireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler