Bakan Trabzon'u kucakladı

Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon Yavuz Selim sahasında verilen iftar yemeğinde konuştu.Bakan Bayraktar burada önemli mesajlar verdi. Bakan Bayraktar İslamiyet dünyaya hakim olduğu dönemlerde dünyada huzur ve barış vardı ne zaman ki pey

Bakan Trabzon'u kucakladı

Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon Yavuz Selim sahasında verilen iftar yemeğinde konuştu.

Bakan Bayraktar burada önemli mesajlar verdi. Bakan Bayraktar İslamiyet dünyaya hakim olduğu dönemlerde dünyada huzur ve barış vardı ne zaman ki peygamber efendimizin asrı saadet döneminde döt halife döneminde abbasiler döneminde türk boylarının islamiyete hakim olduğu islamiyeti dünya dini yaptığı karahanlılar gaznelilerin büyük selçuklular’ın osmanlının hakim olduğu dönemlerde dünyanın ne kadar büyük huzur içinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün dünyada myamardan tutunuz afganistan suriyeye filistina afrikanın ortalarına kadar müslümanlar fakru zaruret içinde yaşamaktadır. Böyle bir dünyada yaşıyoruz.

Dünyamız 2008 yılında çok ciddi bir ekonomik krizin içine girdi. Dünyada halen bu ekonomik kriz dalga dalga devam etmektedir. Böyle bir dönemde elhamdulillah Türkiyemiz istikrarın ıbütünlünü kalkınmasını ve huzurunu sürdürmektedir. Türkiye'nin dünyaya verdii fotoğraf budur, böyle bir ortamdayız. Biz istiyoruz ki Türkiye dah açok aklkınsın. 1.5 milyarlık islam alemi Türkiye'ye bakıyor. Türkiye’nin kalkınıp güçlenmesini bekliyor. Biz o bakımdan Türkiye’yi geliştirmeye kalkındırmaya ekonomisini geliştirmeye mecburuz.

Trabozon da buna mecbur, Trabzonlu olmak ayrıcalıktır, mecburiyettin daha çok çalışmaktır. Bugün Trabzon’un 760 bin nüfusunun yanında 4 milyona yaklaşan Trabzon kökenli kardeşlerimiz üretim bayram vatan kardeş eksenli bir anlayı içerisindedir. Bize marka olarak mal olan ifade bize her yer Trabzon kolay bir ifade değil bu Trabzon’un kökünden tarihi derinliklerinden yapısından gelen Trabzon insanının karakterinden kaynaklanan bir olgudur. Biz Trabzon’umuzun marka özelliğini artırmaya ekonomisini büyütmeye Türkiye’de bir ağabey marka şehir, özellikle bizimle daha yakın olan ve adeta Trabzon’u yakın gören Giresun Gümüşhane Bayburt ve Rze ile kalkınmamızı çok daha güçlü bir şekilde yapmalıyız.

Burada siyaseten değil ama Türkiye'nin gelişmesi için ifade etmek isityorum. Bizim partimizi  milletin ta kendisi kurdu. AK Parti bu milletin partisidir. Dünyanın hiçbir yerinde kalkınmakta olan bir ülkede 7 kez sandık önüne gelecek 10 buçuk yıldır iktidarda olacak ve oylarını artıraaksın bu kolay değil bu Allah’ın bir lutfu milletin ferazetidir ama liderimiz de bir dünya lideridir. İslam dünyası için gece gündüz çalışmaktadır. Biz de ekip olarak parti ayrımı yapmadan bize oy v ersin vermesin insanımızın refahını artırmak için ekonomisini büyütmek için var gücümüzle çalıştık çalışmaya devam edeceğiz bu Türkiye’de de böyle Trabzon’da da böyle Bizim iktitarlarımızda Trabzon ayrıcalıklı ve özellikli yatırımlar aldı sağlıktan eğitime spor tesislerine ulaşıma kadar ciddi yaütırımlar aldı. Akyazı hariç 250 milyon TL ‘ye mal olacak bir yatırım. İnşallah bittiği zaman Trabzon’umuzun futbol merkezi olma özelliği daha da artacak. Trabozon’umzu kendi milli yapısına kendi öz evlatlarımızın kaynaşması özelliğini geliştirirsek Trabzonspor’umuzu şampiyon yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Demiryolu konusunda çalışmalarımız son noktaya geldi. Trabzon’umuz büyükşehir artık şehrimizin 4500 km kare yüz ölçümünü gergef gibi dokumak hizmetleri her tarafa götürmek boynumuzun borcudur köy ve grup yollarımızın için valimiz özel idare genel sekreterimiz belediye başkanımız ile çok ciddi gayret gösteriyoruz. Birden olmaz hem belediyenin hem valinin hem de özel sektörün asfalt plenti ile öncelikle grup ardından köy yollarını asfaltlayıp betonlayacağız ki ulaşımı çok daha iyi noktalara getirelim. Yine Trabzon’u eğtim şehri yapmak için gayretlerimiz var. Trabozn’u bir sağlık merkezi yapmak için çalışmalarımız sürüyor.

Büyükşehir olduktan sonra sağlık yatırımlarının yanında şehir hastanesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. İlköğretim ortaöğretim ve lise, ara teknik elemanı yetiştirme noktasında gençlerimizi yetiştirme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Üniversitelerimizi geliştirmek için gayretlerimiz var. Siyaset ayrımı gözetmeksizin birbiribize sarılarak birbirimizin kusurlarını yüzümüze söyleyerek siyasi farklılıkları zenginlik olarak kabul ederek birbirimizi hazmederek eleştirileri tahammül ederek pay çıkararak biz Trabzonlular olarak Trabozon’a borcumuz var. Trabzon’un insanına coğrafyasına derin tarihine borcumuz var. Tüm Türikye'deki 4 milyon Trabzonluya 76 milyon Türk insanına ülkeyi kalkındırmaya geliştirmeye borcumuz var.

Etraftaki tüm krizlere rağmen Türkiye'miz gerek tarihten gelen oluşumu itibariyle gerek ortadoğudaki en çalkantılı coğrafyanın ortasında olması hasabiyle zor bir bölgede. Şu anda mısır ve suriyede çok vahim olaylar olmakta ama Türkiye evelallah yoluna devam etmekte. Türkiye'nin gelişip kalkınmasına dışarıdan çomak sokmak isteyenlere sakın kanmayın. Bunu çevre gibi hassas bi rkonuyu kaşıyarak Türikye'ye zarar vermek isteyenlere özellikle Trabzonlular olarak izin vermeyeceğiz.

Özellikle bir fincan suda fırtına koparmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Biz hepimiz bir gemideyiz, iyilik ve hizmet yapınız. Bu ülkede kim bir ağaz dikmişse kim taş üstüne taş koymuşsa bizim için o zazidir o mübarektir Trabozn’da da kalkınmayı gelişmeyi siyasetin dışında ve üstünde tutuyoruz. Siyaset 6 milletvekili kardeşimizle daha önce hizmet yapmış arkadaşlarımızla omuz omuza çalışmak istiyoruz.

Elbirliği ile Trabzon’u geliştirmek istiyoruz. Hizmet yapmak isterken sadece siyaset olsun diye bu işlerin önünü tıkamak isteyenledre diyorum ki Trabzon’u kalkındırmak mecburiyetindeyiz Türkiye’nin kalkınıp gelişmesi için bize empoze edilmek istenen yanlış fikirleri elimizin tersiyle itmek zorundayız Türikye kalkınsın ki dünyadaki 1.5 milyarlık müslüman dünyas ıdeğil dünyanın bütün ezilen ülkeleri de Türikye’ye bakıyor, Türkiye nefes alsın balkanlar orta asyadaki Türkiye Cumhuriyetleri nefes alsın.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler