Bakan Soylu: İhtiyacımız olan...

Bakan Soylu Trabzon'da

Bakan Soylu: İhtiyacımız olan...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "İhtiyacımız olan; birbirimize olan birliğimiz ve beraberliğimiz, birbirimize olan sadakatimiz ve kul olma bilincini her daim yerine getirmeye olan inancımızdır. Allah bizleri bunlardan ayırmasın." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla baba ocağı Trabzon'a gelen Soylu, bayram namazını İskenderpaşa Camisi'nde kıldıktan sonra Meydan'da vatandaşlarla kahvaltı yaptı.

Soylu, kahvaltının ardından yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nın hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Biz sadece birbirimizle bayramlaşmıyoruz. Şu anda şuradaki ağaçlar, yer gök bayramlaşıyor ve aslında Cenab-ı Allah'ın yarattığı her şey şu anda bir bayramlaşma içindedir. İnancımız da, değerlerimiz de onu gerektirir. Allah ağız tadıyla, huzur içinde nice bayramlara hep birlikte ulaşmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Dinimizin, insanlarımızın, şehirlerimizin dokunulmazları, kutsalları vardır" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün maalesef bu kutsallarımızdan bir tanesine, yine etrafında hain bir saldırı gerçekleşmiştir. Medine-i Münevvere. Anlaşılıyor ki sapkınlık maalesef dünyada kendisini ve ortaya koymuş olduğu aklı, doğrunun, iyinin, güzelin, şevkatin ve merhametin üzerine getirmeye çalışıyor. Bizim 30 günlük ramazan ayına sığınışımızda ve bu 30 günlük ramazan ayına kendimizi emanet edişimizde aslında bu sapkınlıkla mücadele vardır. Nefsimizle mücadele vardır ve insanlığın yarına selametle gitmesiyle ilgili bir mücadele vardır."
süleyman soylu trabzonda

Soylu, bir arada olmanın önemine de değinerek, şunları kaydetti:

"Binlerce yıllık bir medeniyetin içerisinde bulunan bu güzel şehrimizde, Allah nasip etti bayram namazını kıldık. Amaç belki de sabah kahvaltısı değildir. Birbirimizle bayram muhabbetini doyasıya yaşamaktır. Birbirimize olan hasretimizi tekrar burada ortaya koyabilmektir. Bu vesileyle hocalarımız camide ellerimizi semaya açıp hep beraber dua etmemize vesile oldu. Dün için, bugün için, yarın için, insanlık için, tarih için, din için, diyanet için ve çocuklarımızın geleceği için ülkemizin hürriyeti, birliği için ve insanlığın selameti için hep birlikte dua ettik. Allah dualarımızı kabul etsin."

Birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu da işaret eden Soylu, "İhtiyacımız olan; birbirimize olan birliğimiz ve beraberliğimiz, birbirimize olan sadakatimiz ve kul olma bilincini her daim yerine getirmeye olan inancımızdır. Allah bizleri bunlardan ayırmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, vatandaşlara hayırlı bayram dileklerinde bulunarak, "Dün gece bayramlaştığımız kıymetli Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da Trabzon halkına, Trabzonlu hemşehrilerimize selamlarını, bayram dileklerini iletiyoruz. Allah şu ağacın gölgesinde, İskenderpaşa Camisi'nin avlusunda bizim girdiğimiz huzur ve sükunla tüm Müslümanları, İslam alemini ve insanları nice bayramlara girmeye nasip etsin." diye konuştu. ​

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler