Bakan Şimşek de medyayı kınadı

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yayımladığı yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde vatandaşlarla alay ettiği iddiaları ile son derecede etik dışı bir üslupla, cımbızlama yapılarak, sadece ideolojik bir yaklaşımla bir program esnasında milletvekili maaşla

Bakan Şimşek de medyayı kınadı

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yayımladığı yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde vatandaşlarla alay ettiği iddiaları ile son derecede etik dışı bir üslupla, cımbızlama yapılarak, sadece ideolojik bir yaklaşımla bir program esnasında milletvekili maaşlarına ilişkin gelen bir soruya verdiği cevabın nasıl çarpıtıldığını şaşkınlıkla okuduğunu belirtti.

 

AK Parti Hükümeti olarak hiçbir dönemde olmadığı kadar memuru, emekliyi ve işçiyi sınırlı bütçe kaynaklarına rağmen desteklemeye çalışırken, tüm çabaları görmezden gelen bazı medya kuruluşlarının, vatandaşları bilinçli bir şekilde yanıltma girişimlerini kınadığını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti: ”Daha önce de defalarca ifade ettiğim üzere AK Parti Hükümetleri döneminde memurumuza, emeklimize isçimize enflasyonun çok daha üzerinde maaş artışları yaptık. Özellikle, düşük maaş gruplarına daha yüksek zam yaptık, yüksek ve düşük gelir grupları arasındaki gelir makasını daralttık. 2002-2011 Aralık döneminde enflasyon yüzde 128,2 artarken aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı yüzde 292,3, ortalama memur maaşı ise yüzde 211,3 ile enflasyonun çok çok üstünde arttı. En düşük memur maaşı reel anlamda yaklaşık 2 katına çıktı. Oysa ayni dönemde milletvekili emeklisinin maaşı enflasyon karşısında eridi. Bu dönemde milletvekili emeklisi maaşları yüzde 104,9 ile enflasyonun oldukça altında kalmıştır. Yani reel anlamda emekli bir milletvekilinin maaşı yüzde 10,2 eridi. Yine benzer şekilde müsteşar maaşları bu donemde yüzde 121,4 artarak enflasyonun altında kaldı.” AK Parti Hükümetleri boyunca hiçbir zaman memuru, emekliyi ve işçiyi enflasyona ezdirmediklerini, bundan sonra da ezdirmeyeceklerini vurgulayan Şimşek,”Kazanç grupları arasındaki gelir makasını kapatmaya yönelik politikalarımıza devam edeceğiz. Refahı tabana yayarak, tüm Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset