Bakan Şahin'den şok iddia

Bakanlıktaki kabulünde İtalyan gazetecilerin Suriye konusundaki sorularını cevaplayan Şahin, Türkiye sınırına yakın kasabaların, özellikle bölücü terör örgütü tarafından yönetildiğini açıkladı. Suriye'de şiddet dinmiyor. Beşşar Esed yönetimi de iktidarını

Bakan Şahin'den şok iddia

Bakanlıktaki kabulünde İtalyan gazetecilerin Suriye konusundaki sorularını cevaplayan Şahin, Türkiye sınırına yakın kasabaların, özellikle bölücü terör örgütü tarafından yönetildiğini açıkladı.

 

Suriye'de şiddet dinmiyor. Beşşar Esed yönetimi de iktidarını sürdürmek için her türlü yola başvuruyor.

 

Bunlardan biri de Suriye'nin topraklarını bölücü terör örgütüne açtığı yönündeki iddialardı. İddialara yönelik çok önemli bir açıklama İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi.

 

"Destek Verdiklerini Tespit Ettik"

Şahin, “Suriye devlet yönetiminin bir terör eylemine başvuracağını düşünmüyoruz. Yaptığımız gözlemler, edindiğimiz bulgular ve istihbarat sonucunda maalesef bu beklemediğimiz konuda Suriye’nin bölücü terör örgütü KCK'ya destek verdiğini tespit etmiş durumdayız" dedi.

 

"Sınıra Yakın Kasabaları Bölücü Örgüt Yönetiliyor"

 

Suriye'nin Türkiye sınırındaki örgütlenmeye de dikkat çeken Şahin, "Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı kasabalarında Suriye Devlet yönetimin devre dışı olduğu ve oralarda yönetimin illegal bölücü örgüt ve militanları tarafından yürütüldüğünü bilmekteyiz" diye konuştu.

 

İçişleri Bakanı, bu gelişmelere karşı tedbir alındığını ifade ederek, "Türkiye olarak biz Suriye'de olabilecek bu tür gelişmeleri dikkate alarak sınır güvenliğimizi ve bölücü terör örgütüne yönelik istihbarat ve takip çalışmalarımızı ona göre güçlendirmekte ve o şartlara göre kendimizi hazırlamış durumdayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset