Bakan Özak'tan Osmanlı vurgusu

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı bugün Zorlu Grand Otel’de yapıldı.Toplantıya Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Erdöl, Kemalettin Göktaş, Mustafa

Bakan Özak'tan Osmanlı vurgusu

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı bugün Zorlu Grand Otel’de yapıldı.
Toplantıya Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Erdöl, Kemalettin Göktaş, Mustafa Cumur, Safiye Seymenoğlu, Asım Aykan, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda partili katıldı.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 2011 milletvekilliği seçimleri için hazır olduklarını söyledi. Günnar, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları teşkilat mensuplarının milletvekili aday adayı olabilmesi için 15 Ocak’a kadar mevcut görevlerinden istifa etmeleri uyarısında bulunurken, kendisinin istifa ederek aday olup olmayacağı ile ilgili olarak ise “Basında teşkilatımız içerisinde ve kamuoyunda da şahsımla ilgili olarak il başkanı istifa edecek mi sorularına muhatap oluyorum. Biz hiçbir göreve bu güne kadar talip olmadık. Sayın Başbakanımız emrettiler il başkanlığına geldik emrederler aynı yerimizde devam ederiz. Teşkilatlarımızla birlikte bu büyük seçimleri büyük bir kazanımla elde edebilmek için var gücümüzle çalışabilmek benim de sizin için de bir gurur vesilesi olacaktır. Sizlerle birlikte devam edeceğiz. Her zaman bütün teşkilat mensupları olarak, ‘talip olmaktan öte aranan adam olmak gerekir’ şiarımız bu olmalıdır” dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise kendisinden önce görevde olan belediye başkanlarını bugüne kadar eleştirmediğini hatırlatarak “Önceki dönemleri pek eleştirmedim. Ama gördüm ki bu zatı muhterem kendisinden önce belediye başkanlığı yapmış her insanın olgunlukla kendisinden sonraki çalışmalarını izlemesini bir tarafa bırakmış yenilgiyi hazmedememenin protitipi olarak siyasi hayatını devam ettirmeyi yeğlemiş. En son ne demiş, yeni etiketi yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, önce kaybettiği yerel seçimi anlatmak için demiş ki atma alışkanlığı var ya, ‘7.65 tabanca ile mücadele ettim’ demiş, sonra aldığı somut cevaplar karşısında daha mesnetsiz isnatsız dedikodu ve yalana dayalı siyaseti sürdürmeyi yeğlemiş, 2009 yılındaki seçimi kaybetmenin verdiği kompleksle saldırgan bir tavra devam ediyor, Yalanlarına devam ederek Trabzon insanının parayla oyunu satacağı ağır hakaretini ediyor. Vatandaş kendisine oy verirse iyi başkasına verirse kötü. Bize göre ise kime oy verirse versin Trabzonlu’nun karşılaştığında eksik etmediği yapmacık tavırlarıyla Trabzonlular’ı 2009’da kandıramadığı gibi bundan sonraki kısır siyaset hayatında da kandıramayacağı açıktır. Trabzon halkının oyunu satmadığını hayatı boyunca görecektir. 2004’de 300
oy farkla tesadüfen aldığı başkanlığı açık ara farklı kaybettiğini gizlemek istiyor bunu gizlemek için de ‘oylarımı artırdım’ diyor. AK parti 26 binden 59 bine mi çıktı, 9 bin gibi ezici bir farklı belediye başkanlığını almadı mı, bunları söylemek demokrasi ve sonuçlarına saygıyı gerektirdiği için bunu ifade edememiştir” diye konuştu.

BAKAN ÖZAK’TAN OSMANLI VURGUSU
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Muhteşem Yüzyıl dizisine atıfta bulunarak “Osmanlı büyük devlettir, imparatorluk değildir. Devlet-i Ali’lerde güçlü olan haklı olmaz, o imparatorluklarda olur, Osmanlı da haklı olan güçlüdür. O bakımdan 600 yıl yaşamıştır. Atatürk’ü Osmanlı yetiştirmiştir, Celal Bayar’ı da ismet Paşa’yı da dedelerimizi de Osmanlı yetiştirmiştir, bu insanlar bunu unutmamalıdır. Onla kimse dalga geçemez, küçümseyemez, bunlarla mücadele de bizim görevimizdir” ifadelerini kullandı.
Özak, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da konuşmasına ilişkin “Orhan Bey yaklaşık 22 aydır eski başkan hiç cevap vermedi iş yaptı, o kadar iş yaptı ki o yorulmadı biz yorulduk. Elimi verirken alıp koparacak diye korkuyorum, sürekli cebimize bakar Orhan bey. 2004- 2009 arasını bir tarihçinin yazması lazım, ‘Trabzon’un kayıp yılları’ diye. Ben belediye başkanı olsam Deniz Baykal’a yumurta atanı işe almam. Bu anlayış, ‘yumurta masumdur’ deyip gençliği kışkırtmaya çalışan bir zihniyetin ürünüdür. Nasılsa ölünce toprak olacaksın bari bu dünyada çamurlaşma sözünü söylemek lazım bunlara. Trabzon eskiden ticaret şehriydi şimdi sağlık şehri, hastaneleri saymaktan yorulduk. Burası eğitim merkezi, burası spor kenti. Küresel ısınmadan sonra Türkiye’nin turizm merkezi Karadeniz Bölgesi olacak. Gelecek mutlaka Karadeniz’in olacak. Seçime kadar Başbakan Trabzon’a iki kez gelecek. Büyükşehir inşallah en kısa zamanda olacak. Nasıl olacağına hep beraber bir karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

“TRABZONLU KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRDÜ”
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Bugüne kadar Trabzonlular’ın oy vermediği bir parti kalmadığını hatırlatarak “Çünkü partileri gördünüz, kim ne dedi, ne yaptı, kantara koyup değerlendirdiniz. CHP’yi, MHP’yi, ANAP’ı, DYP’yi, RP’yi ve DSP’yi iktidar ettiniz. Bunun anlamı, sizin huzurunuza gelip sizden oy isteyen hiçbir parti, ‘bir kez de beni deneyin’ deme hakkı var mı, çünkü herkese imkan verdiniz iyi ki verdiniz çünkü hepsini ne yaptığını gördünüz. Kılıçdaroğlu konuşuyor, atmak serbest ya o kadar desteksiz atış yapılıyor ki, biz gelirsek bir sürü şey söylüyor. Benim aklım almıyor dediklerini yapmak için, bekara karı boşamak kolay tabi. Örneğin fakir açlık sınırı altında olan yoksul vatandaşlara İstanbul belediye başkan adayı iken ‘600 TL maaş vereceğim’ dedi şimdi aynısını söylüyor. Kılıçdaroğlu o dönem veremedi. Şimdi genel başkan oldu İzmir, Mersin, Antalya belediye başkanlıkları CHP’de sayın kılıçdaroğlu burada yaşayan yoksul vatandaşlara 600 TL vermesine engel hiçbir şey yok. Dün yetkin yoktu talimat veremiyordun şimdi yetkin var talimat ver İzmir’de, Mersin’de, Antalya’da bütün fakir vatandaşlara vaadini yerine getir yetki sende mühür sende. Bütün taşeronları kadrolu yapacağım diyor, CHP’li belediyelerde bütün işçiler taşeron çalışıyor. Bunu şimdi yapın ki seçime giderken eliniz güçlensin. Seçime giderken birileri bol keseden yalan vaatlerde bulunabilir. 1991’de öyle oldu Türkiye’nin arabası uçurumdan uçtu. 4 senede dört iktidar değişti. 28 Şubat oldu, hukuk ve insan hakları tarihin en karanlık dönemlerini o dönem bir kez daha yaşadı” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun sürekli yolsuzluk dosyalarını gündeme getirdiği kaydeden Bozdağ, şunları söyledi:
“Hamdolsun AK Parti ile ilgili 25 bakanımız var, hiçbirisiyle ilgili savcılıkla şurada burada yolsuzluk isnadıyla yapılmış bir iddialara yönelik dosyalar yok. 8 yıldır bu ülkeyi yönetiyoruz. Cumhuriyet savcılıklarında bu hükümetin herhangi bir bakanıyla görev yaptığı süre içinde ‘şu yolsuzluğa karışmıştır, gereğini meclis yapsın’ diye bir dosya TBMM’ye gelmemiştir, gelmesi de mümkün değildir. Bu kadrolar kör kuruşun hakkını iyi bilen, ona sahip çıkan milletin hakkını hukukun koruyan kadrolardır. Bu konudaki iftiralara hazır olun, seçim yaklaşıyor, bunlar çoğalacaktır. Kılıçdaroğlu, ‘Doğu ve Güneydoğu’ya fabrika yapacağız’ dedi ya! Doğu ve Güneydoğu’da ne kadar yem fabrikası varsa özelleştirmesini yapan CHP. Şimdi Kılıçdaroğlu bunları unutmuş öyle diyor. 15 yıl oldu unutmuşlardır bahanesiyle aynı şeyi söyleyebiliyorlar ama millet unutmaz. Bugün Türkiye’de başörtüsü sorunu varsa bu sorunda akan gözyaşları varsa CHP’nin ve bu zihniyetin imzası vardır. Seçime dönük insanları kandırmak için gökteki yıldızları dahi vaat ediyorlar”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset