Bakan muhalefete yüklendi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, muhalefet partilerinin Meclisi kavga alanına çevirmeye çalıştığını belirterek, ''Evelallah biz kavga etmeyiz. Bizim kavgamız çetelerle, mafyayla, PKK ile olmuştur. Mesele kavga etmekse, kimseden geri kalmayız. Ama bizim işim

Bakan muhalefete yüklendi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, muhalefet partilerinin Meclisi kavga alanına çevirmeye çalıştığını belirterek, ''Evelallah biz kavga etmeyiz. Bizim kavgamız çetelerle, mafyayla, PKK ile olmuştur. Mesele kavga etmekse, kimseden geri kalmayız. Ama bizim işimiz kavga etmek değil'' dedi.

 AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Çağlayan, AK Parti'nin sahip olduğu birlik ve beraberlikle, kongreleri ve toplantıları demokrasi şöleni haline getirdiğini söyledi.

 CHP ve MHP için ise toplantı ve kongrelerin ''Kavga şöleni'' olduğunu dile getiren Çağlayan, ''Bizi diğerlerinden ayıran bu. Milletimiz kavga istemiyor. Her biriniz bilin ki bizlere verdiğiniz destek doğrultusunda alnınızı yere indirmeyeceğiz. Bize verdiğiniz görevi sonuna kadar yapacağız. Meclis halkın meclisi. Halk bizi, 'gidin Türkiye'yi daha fazla büyütün' diyerek Meclise gönderiyor'' diye konuştu.

 Çağlayan, muhalefet partilerinin Meclisi kavga alanına çevirmeye çalıştığını, AK Partili milletvekillerini tahrik ettiğini, reformları engellemeye çalışmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Çağlayan, ''Evelallah biz kavga etmeyiz. Bizim kavgamız çetelerle, mafyayla, PKK ile olmuştur. Mesele kavga etmekse, kimseden geri kalmayız. Ama bizim işimiz kavga etmek değil. Milletimizin verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan bir partiyiz'' diye konuştu.

 CHP ve MHP'nin Türkiye'nin gündemine bir proje, bir yenilik getirmediğini ifade eden Çağlayan, ''Biz getiriyoruz. İşleri güçleri bunları eleştirmek. Millet bunları görüyor tabii, değerlendiriyor. CHP Genel Başkanı '4 4 4'te uzlaşalım' diyor. Başbakan, 'senin neyinle uzlaşayım, sabah ayrı, akşam ayrı konuşuyorsun' dedi. İşte aramızdaki fark bu'' dedi.

 Eğitim, ekonomik, sağlık gibi her alanda devrim niteliğinde reformlar yaptıklarını vurgulayan Bakan Çağlayan, ''Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıracağız. Tüm düzenlemeleri yapacağız. İster kavga çıkarsınlar, milletvekillerimize saldırsınlar. Bizi millet Meclise çalışmak için gönderdi, biz de çalışacağız'' ifadesini kullandı.

 -''Artık Türkiye masada oyun kurucu''-

 ''Bunlar Türkiye'nin gelişmesinden endişe ederler'' diyen Zafer Çağlayan, şöyle devam etti:

 ''10 sene önceki duruma çevirmek istiyorlar. Artık bu millet 1 milyar için IMF kapısında bekletilmeyecek. AK Parti bunu gerçekleştirdi. Dünya lideri bir Başbakana sahibiz. 130'dan fazla ülkeye gittim, birçok ülke lideri ülkemize geliyor. Hepsi Türkiye'nin başarısından bahsediyor. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının nasıl olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Geri kalmış ülkelerden bahsetmiyorum. Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya gibi ülkelerden bahsediyorum. Bizim partinin sırrını öğrenip, kendilerine model yapmaya çalışıyorlar. Artık Türkiye masada oyun kurucu olmuştur. Tüm dünyada barışın, huzurun tesis edilmesi için AK Parti model olmuştur.''

 Çağlayan, yapacak çok işlerinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

 ''Bizim derdimiz ülkemizi daha fazla büyütmek, Türkiye'yi 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokmak. 'Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur' derler. Bugün seçim olsa ben çok iyi biliyorum ve inanıyorum ki AK Parti yüzde 32 değil, en az yüzde 40 oy alır. 'Bir ve beraber olacağız' dedik, 'nifak sokturmayacağız' dedik. Her ilçeye gelip, ilçe teşkilatlarımızla görüşeceğiz, halkımızla bir araya gelip onların sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm bulacağız, bizim işimiz bu.''

 Mersinlilerin kendilerinden görev beklediğini dile getiren Çağlayan, ''Ben gerek yurt dışında gerek yurt içinde çok sayıda insanla temas kuruyorum. Bazen telefonda konuşuyorum. Diyorlar ki bana (biz hiç AK Parti'ye oy vermedik ama ne olur bizi şu belediye başkanlarından kurtarın, oyumuz size helal olsun)'' dedi.

 AK Parti'nin Mersin'de 7 ilçede birinci olduğunu hatırlatan Çağlayan, ''Kısa bir süre sonra 13 ilçede de iddialı duruma geleceğiz. Tüm ilçe başkanlarıyla toplantı yaptık. Bakan arkadaşlarımı aradım. Şimdi Mersin'e yapılan hizmetleri artırmak için İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya geleceğiz'' diye konuştu.

 Toplantıya, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve İl Başkanı Mekin Merter Salt da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler