Bakan Müezzinoğlu başhekimlerle pedal çevirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi'nin "Tarihi Yarımada Bisikletle Kültür ve Sağlık Turları" etkinliğinde başhekimlerle birlikte pedal çevirdi. Burada bisiklet yoluyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, 1 kilometre bisiklet yo

Bakan Müezzinoğlu başhekimlerle pedal çevirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi'nin "Tarihi Yarımada Bisikletle Kültür ve Sağlık Turları" etkinliğinde başhekimlerle birlikte pedal çevirdi. Burada bisiklet yoluyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, 1 kilometre bisiklet yolu yapan her belediyeye kilometre başına bin bisiklet hediye edeceklerini söyledi.

Sultanahmet Meydanı'nda "4 Yılda Bir Milyon Bisiklet" projesi kapsamında düzenlenen etkinliğine Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile 30 hastanen başhekim katıldı. Etkinlik öncesinde kürsüye davet edilen Bakan Müezzinoğlu, "Sağlıklı yaşamın en önemli ayaklarından biri hareketli yaşam. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı tarif ederken üç kelime söyler. Ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olmak der" dedi.

Bisiklet yolu yapan her belediyeye kilometre başı bin bisiklet müjdesi veren Bakan Müezzinoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın standartlarına uygun şekilde bir kilometre bisiklet yolu yapan her belediyemize, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bin adet bisiklet, 5 km bisiklet yolu yapan belediyelerimize de 5 bin adet, 10 km yapana 10 bin adet vereceğiz. Önümüzdeki 4 yılda 1 milyon bisiklet projesini eyleme dönüştürüyoruz. 15 gün içinde bunun startını da vermiş olacağız. Bugünkü bisiklet turumuzu kampanyamızın arifesi sayıyorum" diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Yapığımız çalışmalarda gördük ki bölgedeki emisyon gazları 560 birimden 159'a düştü" dedi. Tarihi Yarımada'nın dünyanın en güzel ve en eşsiz yeri olduğunu söyleyen Demir, "Fatih Belediyesi olarak eski İstanbul'un daha iyi tanıtılmasını amaçlıyoruz. Yedikule, Ayvansaray ve Sarayburnu'nun da tanıtımının yapılması, aynı zamanda yaşayan kültürümüzü turistlere de göstermek için böyle bir tur düzenlemeye başladık" bilgisini verdi.

Öte yandan, Bakan Müezzinoğlu'nun yorulduğunu fark eden bir gazeteci; "Yorulduysanız arabaya asılın" deyince Müezzinoğlu, "10.30'da Bayrampaşa'da programım var o gitti" diye yanıt verdi. Müezzinoğlu'nun esprili yanıtı katılımcıları kahkahaya boğdu.

TURLAR FARKLI MESLEK GRUPLARIYLA DEVAM EDECEK

Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Alman Çeşmesi önünden başlayan tur, Tarihçi Talha Uğurluel eşliğinde sırasıyla, Dikilitaş, Örme Taş, Yılanlı Taş'ın anlatımıyla sürdü. İslam Eserleri Müzesi'nin ardından Ayasofya Meydanı, Yerebetan Sarnıcı ve Gülhane Parkı ile devam eden güzergah, Atatürk'ün yapılan ilk heykeli, Turgut Reis Heykeli, İstanbul Surları, Topkapısı, Balıklıkapı, Ahırkapı, Ahırkapı Feneri, Ayazma, Bukoleon Sarayı, Çatladıkapı ve Samatya Meydanı'nın ardından Yedikule Zindanları'nda son buldu.

Önümüzdeki günlerde İstanbullular başta olmak üzere, Türkiye'nin önde gelen CEO'ları, sanatçılar, radyocular gibi farklı meslek grupları ile devam edecek turlarda, Tarihi Yarımada'nın en önemli tarihi ve turistik alanları bisikletlerle gezilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset