Bakan Kılıç'tan Özkan Sümer'e: AKIL DIŞI!

Spor Bakanı Suat Kılıç, 31 Divan genel kuruluna açıklamalarıyla damga vuran eski başkan Özkan Sümer’e sanal alemde cevap verdi.Türk Sporuna İlaç olması için görevlendirilen ancak ilaçlarla gündeme gelen Bakan Suat Kılıç Özkan Sümer'in açıklamalarını yalan

Bakan Kılıç'tan Özkan Sümer'e: AKIL DIŞI!

Spor Bakanı Suat Kılıç, 31 Divan genel kuruluna açıklamalarıyla damga vuran eski başkan Özkan Sümer’e sanal alemde cevap verdi.

Türk Sporuna İlaç olması için görevlendirilen ancak ilaçlarla gündeme gelen Bakan Suat Kılıç Özkan Sümer'in açıklamalarını yalanlamaya kalktı.

Trabzonspor eski başkanlarından, Eski Teknik Direktörlerinden TFF eski danışmanı TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer’in Trabzonspor’un 31. Divan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalar Bakan Suat Kılıç’ı endişelendirdi.

Şike sürecindeki tavrıyla Trabzonspor taraftarının tepkisini çeken ve yaşanan doping skandallarıyla en başarısız bakanlar arasına giren Bakan Kılıç, Özkan Sümer’in Şenes Erzik’in bakanın kupa talimatıyla TFF başkanlığından geri adım attığını söylemesini "Akıl dışı" olarak yorumladı.

Sümer’in divan genel kurulunda TFF seçimleri ve Trabzonspor’un kupasının verilmemesi için hükümetin  oyunlarını dile getirdiği sözlerine Bakan Kılıç ancak sanal alemden cevap verebildi.

 

suattweet.jpg

PEKİ ÖZKAN SÜMER NE DEMİŞTİ?

"Şike olayıyla ilgili olarak enerjimizin büyük bir bölümünü yanlış hedefe yönelerek tüketiyoruz. Belli ki camia olaylara şaşı bakıyor. Burada bizim kupamızın verilmemesiyle ilgili etki ve yetki TFF'de değil. TFF zaten kupanın böyle değerlendirilmesi sonucunda oraya gelmiş bir kurum. Yani TFF özerk değil özel. Bunu anlayamazsak hedef tespiti yapamayız. Şenes Erzik'in TFF Başkanı olması konusunda ülke etkilemeye ve yönlendirmeye çalıştı.

Sonunda siyaset onu oraya getirme yönünde bir kararlılık gösterdi. Şenes Erzik, Bakan ile görüştüğü zaman ona şu görev ve talimat verildi; 'Kupayı Fenerbahçe'ye vereceksin, bu göreve geleceksin.' Şenez bey daha önce, 'Olabilir, gelirim' dediği halde, bu talimat üzerine, 'UEFA'dan izin almam gerekir' diyerek kendisini taca attı. Daha sonra siyaset mevcut başkanı, o ihtiyaçları yapması doğrultusunda iş başına getirdi. Tahkim'i de, Disiplin Kurulu'nu da öyle getirdi.

Yani Futbol Federasyonu bütün kurulları ile öyle geldi. O halde aciz olan, bu yönde karar vermesi mümkün olmayan TFF ile ne diye uğraşıyoruz? Neden uğraşıyoruz. Eğer kupa konusunda gerçek manada bir etki yaratacaksak doğru hedefe yönelmemiz gerekir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset