Bakan Işık: "Terör Doğu’nun sanayisini vurdu"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, özel bir firmaya ait entegre besi ve et tesisini ziyaret ettikten sonra Harran Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölge Kurucu ve İyileştirici Merkezi'ne (Teknokent) geçti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri

Bakan Işık: "Terör Doğu’nun sanayisini vurdu"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, özel bir firmaya ait entegre besi ve et tesisini ziyaret ettikten sonra Harran Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölge Kurucu ve İyileştirici Merkezi'ne (Teknokent) geçti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, özel bir firmaya ait entegre besi ve et tesisini ziyaret ettikten sonra Harran Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölge Kurucu ve İyileştirici Merkezi'nde (Teknokent) yetkililerden bilgi aldı. Teknokent merkezi merdivenlerinden tırmanırken düşme tehlikesi de geçiren Bakan Işık, öğrencilerin yaptığı halay çeken robot hakkında bilgi aldı. Teknokent'teki firmaları da ziyaret eden Bakan Işık, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

"BÖLGE TURİZMİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Nakan Işık, "Biz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyız. Ben elbetteki hükümetin bir üyesi olarak Sayın Başbakanımızın turizmin desteklenmesine yönelik açıkladığı paketi gerçekten çok önemli buluyorum. İnşallah yaşanan sıkıntılardan dolayı bölgemizdeki turizmin en az etkilenmesi için atılan bu adımlar amacına ulaşacak. Biz bakanlık olarak bilim ve sanayi alanında çalışmalarımız var. Biz Avrupa Birliği projesiyle Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik çok önemli bir projenin inşallah bugün imza törenini yapacağız ve hayata geçireceğiz" dedi.

"TERÖR DOĞUNUN SANAYİSİNİ VURDU"

Terör nedeniyle Güneydoğu illerinde bulunan sanayicilerin kendi işlerini geliştirme yoluna gitmediğini ifade eden Işık, "Bugün teröre psikolojik olarak teslim olmayan ilerimiz var. Bunlardan bir tanesi Şanlıurfa, bir tanesi Gaziantep, bir tanesi de Adıyaman. Buralarda sanayiciler bizden yatırım için yer istiyor. Biz de şu anda Şanlıurfa'da gıda ihtisas, sanayi organize bölgesi için çalışma başlatıyoruz, niye? Sanayicimizden bu konuda talep geliyor. Ben Şanlıurfa'da yatırım yapmak istiyorum, bana yer hazırlayın diye. Biz de bütün gücümüzle bunun için çalışıyoruz. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde şu anda 5 bin 700 dönümlük yeni bir genişleme alanı yapıyoruz, neden? Şanlıurfa'ya sanayici yatırım yapmak istiyor ama maalesef Diyarbakır'da var olan Organize Sanayi Bölgemizi dolduramıyoruz. Orada var olan yatırımcılar bile maalesef Diyarbakır'da yatırımlarını büyütmek istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜN YARATMAK İSTEDİĞİ PSİKOLOJİYE TESLİM OLMAYIN"

Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Işık, "Buradan benim özellikle bütün bölge halkına çağrım, kesinlikle bu teröre teslim olmamaları, bu psikolojiye teslim olmamaları, bu noktada devletimizin terörle mücadelesine destek vermeleri ve bu bölge halkının başına en büyük bela olan PKK terör örgütünün buradan tamamen temizlenmesini sağlamamız. Bunu yaptığımız zaman bu bölge tarih açısından, turizm açısından, doğal kaynaklar açısından, en değerli varlığı insanı açısından, her açıdan üretime, kalkınmaya, ihracata en uygun bölgelerimizden biri. Bölgemizdeki karışıklık sürüp gitmeyecek. Yarın bu bölgeler istikrar bulduğu zaman Şanlıurfa'nın stratejik konumunu düşünün, bütün Ortadoğu'ya açılan kapımız. Dolayısıyla burada üretim yapmak büyük bir avantaj. Bu açıdan biz özellikle Mardin'imizin de, Diyarbakır'ımızın da, Şırnak'ımızın da, Hakkari'mizin de, Siirt'imizin de, Batman'ımızın da, her ilimizin bu noktada potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek bu illerdeki kalkınmamızı sağlamak istiyoruz. Bu noktada ben özellikle Şanlıurfa halkına teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte, terörle mücadele sürecinde devletinin yanında, hükümetinin yanında ortaya net bir tavır koymaları ve bu terörün oluşturmak istediği psikolojiye teslim olmamaları son derece önemli. Biz de hükümet olarak bu şehrin büyümesi, kalkınması, gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapmak durumundayız. Bu gayretle çalışıyoruz. Bugün burada bulunma sebebimiz, Şanlıurfa'yı ziyaretimizin sebebi bakanlık olarak biz burada daha iyi ne yapabiliriz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset