Bakan Işık kanaat önderleriyle buluştu

Kocaeli'de düzenlenen programda kanaat önderleri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çözüm sürecini artık HDP ile sonuçlandırmayacağız, bütün Kürt kardeşlerimizle birlikte sonuçlandıracağız" dedi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji B

Bakan Işık kanaat önderleriyle buluştu

Kocaeli'de düzenlenen programda kanaat önderleri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çözüm sürecini artık HDP ile sonuçlandırmayacağız, bütün Kürt kardeşlerimizle birlikte sonuçlandıracağız" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin İzmit ilçesi Seka Park'ta bulunan bir restoranda düzenlenen yemekte kanaat önderleri ile bir araya geldi. Bakan Işık'a programda AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti il yöneticileri ve kanaat önderleri eşlik etti. Programda söz alan Bakan Işık, "Çözüm sürecini daha önce Sayın Başbakanımız ifade etti, Allah'ın izni ile sonuçlandıracağız. Ama çözüm sürecini artık HDP ile sonuçlandırmayacağız, bütün Kürt kardeşlerimizle birlikte sonuçlandıracağız" dedi.

Kanaat önderleri ile buluşmada ilk olarak söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) Kürtçe dil eğitimi vereceklerini söyledi. Karaosmanoğlu, "Dil demek medeniyet demektir. Dilinizi kaybederseniz medeniyetinizi kaybedersiniz. Edebiyatınız, şiiriniz, naatlarınız, türküleriniz hepsi gider. Onun için ben buradan ilan ediyorum, Kürtçe öğrenmek isteyen kardeşlerimiz varsa her ilçede biz kurslarını açıyoruz. Ama Kürtçe ne kadar güzelse Türkçe de o kadar güzeldir. Ortak dilimiz Türkçe'dir. Türkçe'yi de öğreteceğiz ama anamın dilini unutmamam lazım" şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu'nun ardından söz alan Bakan Fikri Işık ise, "1 Kasım'da sizler, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe oy verdiniz. Bizim için asıl olanın aynı dili konuşmak değil aynı duyguları paylaşmak olduğunu sandığa yansıttınız. 7 Haziran seçimlerinin sonunda şımaranlara aslında 1 Kasım'da çok güzel ders verdiniz" diye konuştu.

Türkiye'deki birlik ve beraberliğin dünün birliği olmadığını ifade eden Bakan Işık, "Bu toprakların ebedi vatan olduğu günlerden inşallah kıyamete kadar bu birliğimiz, beraberliğimiz, kaynaşmamız, dayanışmamız Allah'ın izniyle sürecek. Çözüm sürecini daha önce Sayın Başbakanımız ifade etti. Allah'ın izni ile sonuçlandıracağız. Ama çözüm sürecini artık HDP ile sonuçlandırmayacağız, bütün Kürt kardeşlerimizle birlikte sonuçlandıracağız. Kardeşliğimize zarar veren hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de ırk üzerine siyaset yapan hiç kimsenin ekmeğine yağ sürecek hareketler içinde olmayacağız. Aksine bu milletin birliğine ve beraberliğine destek olacak her türlü gayrete de destek vereceğiz. Anlayışımız budur, önümüzdeki yol haritamız budur. Bu millet kıyamete kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yoluna Allah'ın izni ile devam edecek. Yolumuz açık olsun, ülkemizin ve milletimizin yolu da bahtı da açık olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program basına kapalı sohbet biçiminde devam ederek sonlandırıldı.

Bakan Işık kanaat önderleriyle buluştu

Bakan Işık kanaat önderleriyle buluştu

Bakan Işık kanaat önderleriyle buluştu

Bakan Işık kanaat önderleriyle buluştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset