Bakan Ergin'den Ağar açıklaması

 Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Sayın Mehmet Ağar, 60 yaşın üzerinde olduğu için herhangi bir çalışma tedbiri öngörülmedi. İlk 3 ay için haftada 2 imza vermesi öngörüldü. İkinci 3 ayda bunun haftada bire inmesi söz konusu" dedi. Ergin, "Ceza İnfaz Kurumla

Bakan Ergin'den Ağar açıklaması

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Sayın Mehmet Ağar, 60 yaşın üzerinde olduğu için herhangi bir çalışma tedbiri öngörülmedi. İlk 3 ay için haftada 2 imza vermesi öngörüldü. İkinci 3 ayda bunun haftada bire inmesi söz konusu" dedi.
 
Ergin, "Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi"nin açılış toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Yenipazar Cezaevi'nden dün tahliye edilen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a hangi denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanacağının sorulması üzerine Ergin, Ağar'ın 60 yaşın üzerinde olduğu için herhangi bir çalışma tedbirinin öngörülmediğini söyledi.
 
Ağar'ın ilk 3 ayda haftada iki kez, ikinci 3 ayda haftada bir kez imza vereceğini belirten Ergin, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün takip sonucunda sürece ilişkin tedbirlerinin değişebileceğini, farklı tedbirlerin öngörülebileceğini ifade etti.
 
Ergin, Anayasa Mahkemesine uzun tutuklulukla ilgili yapılan birkaç bireysel başvuruyla ilgili Adalet Bakanlığının görüş bildirdiğini bildirdi. Bakan Ergin, şöyle devam etti:
 
"Daha önceki emsal olabilecek dosyalardaki AİHM'in görüşünü içeren emsal kararları da görüşümüze koyduk. Bunları bildirdik. Onun dışında takdir tamamen Anayasa Mahkemesine aittir. Adalet Bakanlığı orada oluşacak karara, kanaate, etki etme pozisyonunda olan bir kurum değil. Zaten bu görüş zorunlu bir görüş de değil. Mahkeme talep ettiği için verilmiş bir görüştür. Biz AİHM'in bu konuda geçmişten bu yana uygulama birliği oluşan içtihatlarını baz alarak bir görüş sunduk."
 
Ergin, Anayasa Mahkemesine gönderilen görüşlerin "Ergenekon" davasından tutuklu CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'la ilgili başvuruları kapsamadığını kaydetti. 
 
Silivri'de tutuklu bulunan Sami Hoştan'ın koğuşundan iki cep telefonu çıktığı iddialarının hatırlatılması üzerine Bakan Ergin, cezaevinde alınan tüm tedbirlere rağmen zaman zaman önlemleri ihlal eden uygulamalar olabildiğini aktardı. Ergin, "Kuralları ihlal edenler bu kuralların ihlalinden kaynaklanan sonuçlara katlanırlar. Bu hayatın her alanında böyle. Bu konuyla ilgili gereken soruşturma yapılmış, ilk tedbirler alınmış, soruşturma sonucuna göre de gereken işlemler yapılmaya devam edecektir" dedi.
 
4. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesinin ardından 32,5 yıldır cezaevinde bulunan Tahir Canan'ın yanı sıra kaç kişi tahliye olacak" sorusuna ise "Çok fazla olduğunu düşünmüyoruz ama şu an için bilinen Tahir Canan var. Onun dışında tespit edilen, öngörülen kimse çıkar mı onu beraber göreceğiz. Tespitlerimize göre fazlaca bir isim görünmüyor" yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler