Bakan Dinçer'den CHP'ye tepki

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı ödül törenine Konya valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir belediyesi başkanı Tahir Akyürek, AKP Konya milletvekilleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Basın mensuplarına Kendimizi gele

Bakan Dinçer'den CHP'ye tepki

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı ödül törenine Konya valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir belediyesi başkanı Tahir Akyürek, AKP Konya milletvekilleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 Basın mensuplarına Kendimizi geleceğe doğru yönlendirirken sizlerden güç alıyoruz diyen Bakan Dinçer Çalışmakta olduğumuz 2023 vizyonumuz’un hazırlığında sizlerinde katkılarını aldık almaya devam ediyoruz dedi ve şöyle devam etti: “ Konya’ya gelirken büyük bir hevesle geliyorum. 

Konya’dan bir başka enerji ile geri dönüyorum. Meclise girdiğimde Konyalıların olduğu bölgeye gidince mutluluğum artıyor. Konya da yerel gazeteler ve yerel medya oldukça etkili ve büyük bir güce sahip görünüyor.

Türkiye de en güçlü medyaların arasında Konya’da ki yerel ve ulusal medyayı görüyorum ve bu nedenle Konya basınını tebrik ediyorum’’ dedi.

AİLE SİGORTASI İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKMEK İSTİYOR
Sosyal politikalar hakkında da bilgi veren bakan Dinçer “ Muhalefet partisi aile sigortasını gündeme getirerek dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyor ve bugüne kadar yoksulluğa dair önemli bir şey söylemedi. Hakikaten aile sigortası denen bir şeyin neyi amaçladığını ve neyi gerçekleştireceğini söylemek istiyorum. Yoksulluk dediğimiz şey kalıcı bir şey değildir.

Siz bir aileyi hep yoksul diye gösterirseniz o aileyi yoksulluğa itersiniz yoksula yardım etmek yoksullukla mücadele etmemin başı olmaz. Aileye belli bir miktar para vererek yoksulluğu ortadan kaldıramazsınız.

Yoksullukta ekonomik büyümeyi sağlamak gerekir. Eğer birisi bu ülkede yoksullukla mücadele edeceğim derken sadece aile sigortası ile mücadele edeceğini söylerse bu bizim kabulleneceğimiz bir şey değildir.’’ Diye konuştu.

YOKSUL AİLELER EĞİTİME TEŞVİK EDİLMELİ
Dinçer “Bir toplumda eğitimi geliştiremezseniz yoksullukla mücadele edemezsiniz. Mutlaka yoksul ailelere eğitim ile alakalı yardım edip çocuklarını eğitime teşvik etmeliyiz. Bütün yaptığımız uygulamalarda ve kampanyalarda kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı para ödeyerek yoksul kesimleri eğitime yönlendirdik.

İş kurda yaptığımız eğitim programlarında yoksul kesime meslek öğretmeye ve istihdama yönelik çabalarda bulunduk. Yoksul hanelerden insanları çalışmaya teşvik edemezsek, kaderlerine terk etmiş oluruz’’

HER AİLEYE 600 TL VEREREK KAYIT DIŞILIK ÖNLENEMEZ
Dinçer “Ekonomik büyüme olmadan eğitimi geliştirtmeden istihdamı sağlamadan yoksullukla mücadele ediyorum denilemez dedi ve şöyle devam etti. “ Ekonomik büyümeyi sağlamak için Her ilde kayıt dışılıkla ilgili birimler oluşturduk.

Alo 170 uygulaması ile kayıt dışılığı önledik. 630 lira asgari ücret alınan bir ülkede her aileye 600 lira vermek ile kayıt dışılığı önleyemezsiniz.

LİBYADAN GELEN İŞÇİLER İŞLERİNİ KAYBETMESİNLER DİYE ÖDENEK VERDİK
2009 yılından bu yana göstermiş olduğumuz politikalara muhalefetin tepkisini çok merak ediyorum diyen Bakan Dinçer“ Sadece 2009 yılında insanlar işlerini kaybetmesinler diye 2217 kişiye ödenek verdik.

Libya’dan gelen işçilere işlerini kaybetmesinler diye ödenek ödedik. Bu ülkenin geleceği hepimizin geleceğidir. 2023 yılında bütün dünyada rekabet halinde olacağız. Biz Türkiye’de bir ilki daha başararak 12 yıllık bir vizyonu ortaya koyuyoruz. Bir toplum geleceğe bakmıyorsa asla sorunlarını çözemez.

2023 yılında ki vizyonumuzu gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hız verip daha başarılı olacağımıza inanıyorum’’ diye konuştu.

Konuşmasının bitiminden sonra ödüllerini almak üzere sahneye çıkan gazeteciler Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı Ömer Dinçer’in ellerinden ödüllerini aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset