Bakan Depremzedelerle Cuma'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van’da depremden zarar gören köylerde incelemelerini sürdürüyor.Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapım Daire Başkanı Uğur Serencam, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başk

Bakan Depremzedelerle Cuma'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van’da depremden zarar gören köylerde incelemelerini sürdürüyor.

Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapım Daire Başkanı Uğur Serencam, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı İyileştirme Daire Başkanı Gökhan Çebi ile birlikte Van merkeze bağlı depremden hasar gören Gedikbulak, Doğanönü, Yeşilsu Yabalı mezrası ve Meydancık Köyünde incelemelerde bulundu.

Bakan Erdoğan Bayraktar Doğanönü Köyü’nde çadır mescitte vatandaşlarla Cuma namazı kıldı.

Bakan Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada Van’da depremin ilk gününden beri köyleri üçüncü kez gezdiğini ve daha sonra tekrardan geleceğini kaydederek, ‘’Vatandaşlarımızın kalıcı konutlarla ilgili yer seçimi konusunda halkımızın talepleri dikkate alınacak’’ dedi.’

Bakan Bayraktar Doğanönü Köyü’ne 30 konteynır vereceklerini belirterek, ‘’Çadırda vatandaşlarımızın hayatlarını sürdürmeleri kış şartlarında zor oluyor. Bunun için köylerimize konteynır getirmek işine ağırlık vermiş durumdayız’’ dedi.

Devletin Van’da 5 bin gence iş vereceğini de kaydeden Bakan Erdoğan Bayraktar, ‘’5 bin gencimizi işe yerleştireceğiz. Hem böylece işsiz gencimiz kalmayacak hem de gençlerimize iş vererek köylerimize para girmiş olacak’’ dedi.

Depremin ilk gününden beri Van’da bulunan Bakan Erdoğan Bayraktar dün de Van’da Pirgarip, Güveçli ve Alaköy’de incelemelerde bulunmuştu.

Bakan Erdoğan Bayraktar Yeşilsu Yabalı mezrasında engeli bir vatandaşla bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler