Bakan Bayraktar'ın istifası nerede

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın istifa dilekçesini AK Parti Genel Merkezi'ne verdiğini söyledi. ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın ardından milletvekilliğinden de istifa ettiğini açıklayan Trabzon Milletvekili Er

Bakan Bayraktar'ın istifası nerede

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın istifa dilekçesini AK Parti Genel Merkezi'ne verdiğini söyledi.

 ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın ardından milletvekilliğinden de istifa ettiğini açıklayan Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın dilekçesi gri alanı aşamadı.

 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda oğlu gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Bayraktar, 25 Aralık’ta bakanlığı bırakırken milletvekilliğinden de ayrıldığını açıklamıştı. Bir ay geçmesine karşın Bayraktar’ın istifa dilekçesi Meclis Başkanlığı’na ulaşmadı. Israrlı sorular üzerine Bayraktar, milletvekilliğinden istifa dilekçesini Ak Parti Genel Merkezi’ne gönderdiğini açıklamıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Bayraktar’ın dilekçesinin genel merkezden Meclis’teki AK Parti Grup Yönetimi’ne geldiğini, ancak ne işlem yapıldığını bilmediğini açıkladı.

 

ŞAHİN GETİRDİ

Genel merkezdeki dilekçeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Muhatabı biz değiliz” diyerek AK Parti Grup Yönetimi’ne gönderdiği öğrenildi. Ancak AK Parti grup başkanvekilleri de “Bizim görevimiz değil” diyerek dilekçeyi üç kat aşağıdaki TBMM Genel Evrak Müdürlüğü veya iki kat aşağıdaki Meclis Başkanlığı’na göndermedi.

 

İstifanın kişisel iradeyi yansıttığını belirten AK Parti yöneticileri, Bayraktar’ın dilekçesini doğrudan Meclis Başkanlığı’na göndermesi gerektiğini dikkati çekiyorlar. TBMM İçtüzüğü’ne göre Bayraktar’ın istifası işleme alınırsa Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak ve kabul kararı çıkarsa TBMM üyeliği düşecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset