Bakan Bayraktar'dan uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Sanayi ya da santral yatırımı yaparken çevreye karşı çok daha hassas olacağız'' dedi.Bakan Bayraktar, Bartın Valiliğinin bir süre önce taşıdığı yeni binasını gezdi ardından Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü biri

Bakan Bayraktar'dan uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Sanayi ya da santral yatırımı yaparken çevreye karşı çok daha hassas olacağız'' dedi.

Bakan Bayraktar, Bartın Valiliğinin bir süre önce taşıdığı yeni binasını gezdi ardından Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü biriminin açılışını yaptı.

Vali İsa Küçük'ten makamında brifing alan Bakan Bayraktar, gazetecilerin Bartın ve Amasra'ya özel bir firma tarafından kurulması planlanan santralle ilgili görüşlerini sorması üzerine şunları kaydetti:

''Bartın, Türkiye için önemli bir köşe. Kenti biz özellikle turizm ve çevre bakımından geliştirmek istiyoruz. Türkiye nüfusunun yüzde 75'ten fazlasının şehirlerde oturuyor olması ikamet ve şehircilik için çok önem arz etti. Çevrecilik de dünyada çok öne çıktı. Hava, su ve toprak çok önemli. Bunları korumak bizim boynumuzun borcu. Sanayi ya da santral yatırımı yaparken çevreye karşı çok daha hassas olacağız. Artık Türkiye çevreye ve şehirciliğe çok daha duyarlı yaklaşacak. Bakanlığımızı bu doğrultuda yeniden yapılandırıyoruz, konuşlandırıyoruz. Yasanın verdiği görevlerin altını doldurmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı buna göre seçiyoruz.''

Bakan Bayraktar, ''Yalova'da fay hattının üzerine atık depolama tesisi kurulması gündeme getirildi, bununla ilgili görüşleriniz nedir?'' sorusunu da ''Bu konuyu inceliyoruz, evraklar elimizde. Şu anda onunla ilgili söyleyecek bir şey yok. Ne gerekiyorsa onu yapacağız'' diye yanıtladı.

Bartın Valisi Küçük, Bakan Bayraktar'a tel kırma işlemeli çerçeve içinde Türk Bayrağı armağan etti.

Bakan Bayraktar, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle basına kapalı görüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset