Bakan Bayraktar Antalya'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Antalya'da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.Erdoğan Bayraktar 'Tamamen, sele kapılan evlerin yenisini yapacağız. Diğer ağır ve az hasar gören evler için de gerekenler yapılacak. Yaklaşık, 8

Bakan Bayraktar Antalya'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Antalya'da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Bayraktar 'Tamamen, sele kapılan evlerin yenisini yapacağız. Diğer ağır ve az hasar gören evler için de gerekenler yapılacak. Yaklaşık, 8 köy ve 15 mahallede su baskını var. Devletimiz vatandaşımızın, çiftçimizin yanındadır. Bunu da yasal düzenlemeler çerçevesinde gereken yardımı yapacağız. Bu hükümetimiz ve devletimiz tüm insanlarımızın yanındadır.

Burada, Aksu Deresi üzerinde denizle buluştuğu yerde mendirek yapılmış, lodosun etkisiyle gelen su engellemişti. Burada derenin gözeneklerden, Toros dağlarının gözeneklerinde oluşmuş. Valiliğimiz Cumartesi gününden ikaz yazıları yazmış. Bana söylenen eğer valilik uyarı yapmasaydı 50'den fazla insan kaybımız olurdu denildi. Kamu kuruluşlarının ekipleri çok kısa sürede olay yerinde oldular. Valimiz, Antalya Milletvekillerimiz hem taşkın bölgelerinde hem afet bölgelerinde incelemeler yaptılar.

Büyükşehir belediyeleri 750 bini aşan illerimizi büyükşehir yapacağız. Bu çerçevede çalışmalarımız sürüyor. Devlet Kurumları'nın valilik ile daha entegreli çalışması için, birlikte çalışmalar yapılacak. Biz de valiliklerle çok yakın çalışma içerisinde olacağız. Bundan sonra inşallah bu tip afetlerde zararları minimize etmek için çok daha ciddi planlarımız var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler