Bakan Balta MTA'da konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, geçmişte teknik yetkinlikten yoksun bir çok yapının yapıldığını, ancak son yıllarda bu konuya çok dikkat edildiğini söyledi.“JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel M

Bakan Balta MTA'da konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, geçmişte teknik yetkinlikten yoksun bir çok yapının yapıldığını, ancak son yıllarda bu konuya çok dikkat edildiğini söyledi.

“JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen ''65. Türkiye Jeoloji Kurultayı''na katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, burada yaptığı konuşmada, 65 yıldan bu yana Türkiye'de jeoloji kurultaylarının düzenlendiğini bildirdi.

Hükümetlerinin görev süresince Türkiye'ye bir çok yatırım yapıldığını ve jeoloji mühendislerinin de bu yatırımların inşaatlarında istihdam edildiğini belirten Balta, jeoloji mühendislerinin önemini çok iyi bildiklerini söyledi.

''BİZ İNSANLARIMIZIN SAĞLIKLARINI KORUMAKLA DA MÜKELLEFİZ”

Türkiye'nin doğal afetler açısından riskli bir bölgede olduğuna dikkati çeken Balta, bu kurultaylar sayesinde yaşanan doğal afetlerin hatırlatıldığını ve ileride yaşanabilecek afetlerde alınabilecek önlemlerin tartışıldığını ifade etti.

Geçmişte teknik yetkinlikten yoksun bir çok yapının yapıldığını, ancak son yıllarda bu konuya çok dikkat edildiğini vurgulayan Balta, ''Biz insanlarımızın sağlıklarını korumakla da mükellefiz. Bu anlamda yapılan önemli yasal düzenlemeler var ve biz bu düzenlemelerle jeoloji mühendislerinden daha fazla yararlanacağız.

Sonuç olarak da insanlarımıza daha yaşanabilir şehirler, alanlar vereceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset