Bakan, Ak Parti bayraklarını indirtti!

Afyonkarahisar’ın Gebeceler Beldesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tören alanındaki AK Parti flamalarını görünce, indirilmesini istedi. Kürsüye çıkan AK Parti Milletvekili Halil Ürün, "Hadi gençler bu

Bakan, Ak Parti bayraklarını indirtti!

Afyonkarahisar’ın Gebeceler Beldesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tören alanındaki AK Parti flamalarını görünce, indirilmesini istedi. Kürsüye çıkan AK Parti Milletvekili Halil Ürün, "Hadi gençler bu siyasi bir bayramlaşma değil, resmi bayramlaşma. Ben kürsüden inmeden indirin tüm parti bayraklarını" dedi.

Gebeceler’deki bayramlaşma törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan katıldı. Bayramlaşma töreninin yapıldığı alana asılı AK Parti flamalarını gören Bakan Eroğlu, yanına çağırdığı partililerden flamaların indirilmesini istedi. Bakan Eroğlu, yanında oturan Milletvekili Halil Ürün’e bayramlaşmanın resmi bir tören olduğunu, vali ve bürokratların da katılacağını söyledi.

BEN KÜRSÜDEN İNMEDEN BAYRAKLARI İNDİRİN

Belediye Başkanı Çoban’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Ürün, tören başlamasına rağmen parti flamalarının indirilmemesine tepki gösterdi. Tören alanında parti bayrakları bulunmaması gerektiğini vurgulayan Ürün, "Bir keski bulamadınız mı arkadaşlar? Gençler bir keski yok mu Gebeceler’de? Bir keski alıp gelin de keselim, indirelim şunları. Çıkarın dediğimiz zaman bayrakları yukarı çıkarıyorsunuz, ama indirin dediğimizde indirmiyorsunuz. Bu bayrakların burada olması Sayın Bakanımızı rahatsız ediyor. Onun rahatsızlığı da bizi rahatsız ediyor. Hadi gençler bu siyasi bir bayramlaşma değil, resmi bayramlaşma. Ben kürsüden inmeden indirin tüm parti bayraklarını" diye konuştu.

30 MART’A DAHA ÇOK VAR

Ürün’ün sözleri üzerine çatılara tırmanarak ipleri kesen partililer, flamaları topladı. Bir partilinin bayrakların 30 Mart 2014’e hazırlık olduğunu belirtmesi üzerine ise Ürün, "30 Mart’a daha vaktimiz var" diye yanıt verdi.

PARTİ İŞLERİNİ RESMİ İŞLERE KARIŞTIRMIYORUZ

Bakan Eroğlu ise konuşmasında, hükümetin ve bakanlığının icraatları hakkında bilgi verdi. Eroğlu, konuşmasının ardından 2008 yılında Şırnak’ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Yakup Suna’nın babası Ömer Suna’yı kürsüye davet ederek bir süre sohbet etti. Bayramlaşma sonrasında gazetecilerin soruları üzerine parti flamalarının neden indirildiğini açıklayan Bakan Eroğlu şunları kaydetti:

"AK Parti olarak bayramın ikinci günü partide bayramlaştık. Parti bayramlaşmalarına vali, bürokratlar ve görevliler iştirak etmiyor. Parti bayramlaşmasından sonraki bayramlaşmaları halka açık resmi bayramlaşma olarak gerçekleştiriyoruz. Valimiz, emniyet müdürümüz ve bürokratlarımız geliyor. Parti bayramlaşması değil bir milletle kucaklaşma şeklinde yapıyoruz. Bayramlaşmanın, AK Parti bayramlaşması gibi bir görüntü oluşturmasını istemiyoruz. Bu konularda çok hassasız. Resmi işlere partiyi karıştırmıyoruz. Hatta biz resmi açılış ve temel atma merasimlerde parti bayrağını bulundurmayız. Her yerde şanlı bayrağımız dalgalanır. Anlayışımızda bu var. AK Parti’nin anlayışı, resmi işlere siyaseti bulaştırmamaktır. Bu da takdir edilecek bir husustur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset