Bakan açıkladı: Sırada Türksat 6A var

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bir kaç gün önce TÜRKSAT 4B uydumuzu uzaya gönderdik. Şu anda da kendi uydumuz TÜRKSAT 6A'yı inşa ediyoruz" dedi.Seçim çalışmaları kapsamında Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerini ziyaret eden

Bakan açıkladı: Sırada Türksat 6A var

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bir kaç gün önce TÜRKSAT 4B uydumuzu uzaya gönderdik. Şu anda da kendi uydumuz TÜRKSAT 6A'yı inşa ediyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerini ziyaret eden Elvan, vatandaşların büyük ilgilisiyle karşılandı. İlçe girişlerinde yüzlerce araçlık konvoy ve sevgi gösterileriyle karşılanan Elvan, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve partililerle bir araya gelerek Mersin'e ve ilçelerine AK Parti hükümetinin yaptığı icraatları ve yapacak olduğu hizmetleri anlattı.

Bu çerçevede Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Elvan, burada iş adamlarının sorunlarını dinleyerek çözümü konusunda gerekli yerlerle irtibata geçti. Aydıncık ve Bozyazı'da vatandaşlara seslenen Elvan, 1 Kasım seçimleri için destek istedi. Kendisinin de bir Yörük çocuğu olduğunu ifade eden Elvan, Mersin'den milletvekili adayı olmasının görev gereği değil hizmet amacıyla olduğunun altını çizdi.

"TÜRKSAT 4B UYDUSU TÜM DÜNYAYA HİZMET EDECEK"

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nin geçen hafta açılışının yapıldığını ve içme suyunun Ada'ya götürüldüğünü hatırlatan Elvan, "Bu büyük projenin yanı sıra, birkaç gün önce TÜRKSAT 4B uydumuzu uzaya gönderdik. Şu anda da kendi uydumuz TÜRKSAT 6A'yı inşa ediyoruz. Bizim 4B uydumuz sadece Türkiye'ye hizmet etmeyecek. Dünyanın dört bir yanına, Afrika'ya, Ortadoğu'ya, Avrupa'ya ve Asya'ya hizmet verecek kapasitede. Diğer taraftan yine Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın katılımıyla İstanbul'da birkaç gün önce sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli projelerinden birisi olan 3. havalimanının finansman anlaşmasını imzaladık. 150 milyon yolcu kapasitesine sahip bu havalimanı, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük havalimanı olacak. 2018 yılının ilk çeyreğinde hizmete girecek olan bu

havalimanı, sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya hizmet edecek. Havacılıkta dünyanın en önemli transit merkezlerinden birisi olacak. Yine çok sayıda devasa projeyi ülkemiz için gerçekleştirdik" diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN İKTİDARA GELMESİ LAZIM"

1 Kasım seçimlerinde bir anlamda Türkiye'nin istikametinin ortaya çıkacağını kaydeden Elvan, seçimlerin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin önünün açılması için AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini belirtti. 7 Haziran sonrası koalisyon kurulması için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Elvan, "Ancak bir hayırcı var. Onu siz çok iyi biliyorsunuz. Biz, teşkilatlarımıza ve vatandaşlarımıza "AK Parti'nin kiminle koalisyon yapmasını istersiniz" diye sorduk. Ağırlıklı olarak MHP çıktı ama Sayın Bahçeli, ne teşkilatlarının dediğine ne de MHP'ye destek verenlere baktı. "Hayır, hayır, hayır" dedi. Bizimle koalisyon yapmak istemedi. CHP'yi siz zaten biliyorsunuz. Onu anlatmama bile gerek yok. Koalisyon kurma imkanımız olmadı" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini ifade eden Elvan, Anamur'da devam eden projelere de değindi. Yapımı devam eden 150 yataklı Anamur Şehir Hastanesi'nin kısa sürede bitirileceğini dile getiren Elvan, Anamur Gümrük Müdürlüğü'nün de açılma aşamasında olduğunu belirtti. Elvan, Anamur'daki yeni limanın yapımına ise 2016 yılında başlanacağını söyledi.

Bakan açıkladı: Sırada Türksat 6A var

Bakan açıkladı: Sırada Türksat 6A var

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset