Bahçeli'yi aldı CHP'ye vurdu

Muhalefet partilerini kendi hallerine bıraktığını söyleyen Erdoğan, CHP'nin de BDP ile kol kola siyaset yürüttüğünü iddia etti.Başbakan Erdoğan, Muğla'da düzenlenen mitingde, muhalefet partilerinin iftira ve yalan ürettiğini, kendilerinin ise hizmet ürett

Bahçeli'yi aldı CHP'ye vurdu

Muhalefet partilerini kendi hallerine bıraktığını söyleyen Erdoğan, CHP'nin de BDP ile kol kola siyaset yürüttüğünü iddia etti.

Başbakan Erdoğan, Muğla'da düzenlenen mitingde, muhalefet partilerinin iftira ve yalan ürettiğini, kendilerinin ise hizmet ürettiklerini söyledi.

MHP'nin seçim beyannamesinden örnek veren Erdoğan, bu beyannamede MHP'nin Konya'ya yüksek hızlı tren yapma sözü verdiğini ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Biz onların vadettiği yüksek hızlı trene önümüzdeki hafta binip Konya'ya öyle gideceğiz. Ya sayın Bahçeli onu biz yaptık ya. Biz başladık, bitirdik, günaydın. Ben Şeb-i Aruz'da test sürüşlerini başlattım. Şimdi test sürüşleri bitiyor ve inşallah önümüzdeki hafta Konya mitingine onunla gideceğim. Bunların dünyadan haberi yok. Geçen gün diyor ki, 'Eskişehir mitingine yüksek hızlı trenle gitmeyeceğim. Reklamı olur.' Ya senin her yerin vizyon olsa ne yazar ya. Tabii ki utanıyor şimdi ama er veya geç o trene binecek. Bunlar geçmişte İstanbul birinci köprüye de (hayır) diyenlerden, ikinci köprüye (hayır) diyenlerden bunlar, Marmaray'a (hayır) diyenlerden bunlar. Birinci köprüden geçiyor mu bunlar? Geçiyor. İkinci köprüden geçmiyor mu? Geçiyor.''

KILIÇDAROĞLU'NUN VAATLERİ

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da geçen günlerde televizyonda 4 vaadini 120 günde gerçekleştirme sözü verdiğini söyledi. ''Arka arkaya soruyorlar. Orada sıralamıyor'' diyen Erdoğan, ''Daha seçim bile olmadan vaatlerini unutan böyle bir siyasetçiden bu ülkeye hayır gelir mi, ama bunlar maalesef böyle'' dedi.

AK Parti hükümeti olarak ''yere sağlam basarak proje ürettiklerini'' belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben onları artık kendi hallerine bırakıyorum. CHP zaten BDP ile el ele, kol kola, belirsiz bir istikamette yalpalayarak ilerliyor. MHP aynı şekilde CHP'nin yedeğinde o da devam ediyor. Bugün söyledim, dedim ki, 'Ey MHP, biz iktidarı senden aldık değil mi?' Ama biz iktidarı devraldığımızda Türkiye'nin milli geliri neydi biliyor musunuz? 230 milyar dolardı. Şimdi ne oldu 740 milyar dolar. Sayın Bahçeli (Yalan) de be. 230'dan aldık 740. Bitmedi. Bakınız Türkiye'nin kamu net borç stoku yüzde 61'di onlardan aldığımız zaman, şimdi ne biliyor musunuz kardeşlerim? Yüzde 27-28. Buradayız. 61'den 27, 28'e düşürdük. Bitmedi. Devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz? Yüzde 63. Yani 100 liraya 63 lira faiz ödüyorduk gençler ve 9 ay vadeyle. Şimdi 9 yıl, 10 yıl böyle. Ve üstelik şu anda faiz nereye düştü biliyor musunuz? Yüzde 7-8. Aradaki fark yüzde 55-56. Bu kimin cebinden çıkıyordu? Benim Muğlalı kardeşimin cebinden çıkıyordu. Şimdi bu Muğlalı kardeşimin cebinde kalıyor. Çiftçimin, memurumun cebinde kalıyor.''

Erdoğan, enflasyonun yüzde 30'dan yüzde 4'e düştüğünü, aradaki farkın ise yüzde 26 olduğunu belirterek, ''Bunlara gereken dersi 12 Haziran'da vermemiz lazım'' diye konuştu.
MHP lideri Bahçeli'ye, ''Allah aşkına sen bu kadar başarılıydın da niye gidip 30 milyar IMF'den borç aldın'' diye soran Erdoğan, ''Bize ne kadarla devrettiler biliyor musunuz? 23,5 milyar dolar borçla devrettiler. Ödedik, ödedik, ödedik, şu anda 4,9. 5'in altına indik. Bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar değil mi? Sevsinler bunlar gibi milliyetçiyi. Bunlar kafatası milliyetçisi. Bunların milleti sevmek gibi bir derdi yok. Milleti sevmek nedir biliyor musunuz? Benim vatandaşımın cebine giren paranın, alım gücünün artmasıdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Eğer sayın Bahçeli'nin iktidarı döneminde asgari ücretle mutfağa giren, eğer bugün aynı asgari ücretle mutfağa gireni kıyaslayalım, eğer bugün biz bunun çok çok üstünde değilsek ben bu işi bırakırım. Halep oradaysa arşın burada. Buğdaya bak, ekmeğe, zeytinyağına, toz şekere bak. Aklınıza ne geliyorsa bak. Eğer geri gidiş varsa ben bu işi bırakırım. Ben milletimi aldatamam. Rakamlar burada'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset