Bahçeli'nin sözleri Arınç'ı şok etti!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Helallaşmeden önce hesaplaşmak gerekir" sözlerinin hatırlatılması üzerine ''Aman yarabbim. Allah aşkına bunu söyledi mi?" dedi.AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için

Bahçeli'nin sözleri Arınç'ı şok etti!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Helallaşmeden önce hesaplaşmak gerekir" sözlerinin hatırlatılması üzerine ''Aman yarabbim. Allah aşkına bunu söyledi mi?" dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için parti genel merkezine gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazetecilerin sorularını yanıtladı.Bülent Arınç ve Beşir Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasıyla ilgili olarak söylediği "Helalleşmeden önce hesaplaşmak gerekir" şeklindeki sözleri değerlendirdi.

ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ!

Bülent Arınç, ''Aman yarabbim. Allah aşkına söyledi mi bunu? Buna cevap için biraz düşünmeliyim. Bu yeni bir konu'' dedi.

Beşir Atalay ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

''Vallahi kendileri bilir. Biz tabii şu sırada diğer partileri suçlayıcı hiçbir şey söylemiyoruz. Seçim ortamında bile bunu yapmadık. Başbakanımız, parti genel merkezinin balkonunda söyleyeceği her şeyi söyledi.

Bütün kapılar açılsın, bütün gönüller açılsın. Artık seçim ortamı bitti. Türkiye'nin meselelerine bakalım ve geleceğe de daha umutlu bakalım.

Hesaplaşma falan kavramlarını şu ortamda, seçimden sonra doğrusu bu toplum herhalde arzu etmez ve o kavramları hiçbir liderin kullanmaması gerekir. Hiç iyi bir şey değil.''

YENİ ANAYASA

Bülent Arınç ve Beşir Atalay, yeni anayasayla ilgili de yorumda bulundu.

Arınç, "Seçim süresince yeni Anayasanın nasıl yapılacağını, bunun için neyin gerekli olduğunu ifade etmiştim. Düne ait ne varsa, dünde kaldı cancağızım. Bugün için yeni sorular varsa ben hazırım'' dedi.

Atalay ise "Bu anayasa gerçek bir sivil Anayasa olsun ve mümkün olabilirse Parlamento dışında anayasa üzerinde çok çalışma yapılsın, hazırlık yapılsın. Bütün sivil toplum kuruluşları ve bütün toplum kesimleri bu anayasa hazırlanmasında ciddi rol alsın. O zaman esas herkese hitap eden ve herkesin, her kesimin kendini bulduğu bir anayasa olacaktır.

Anayasa ile ilgili çalışmalarda herhalde yeni Parlamento başkanının daha fazla inisiyatif alması da gerekebilecektir. Yani bunun partiler üstü bir çalışma olarak yürümesi daha uygun olabilir. Tabii her partinin çalışması var, bizim de var. Ama öyle bir metin çıkarıp da onun üzerinde görüş alma yerine mümkün olabildiğince azami mutabakatların arandığı bir anayasa çalışma süreci bekliyoruz. Seçim Beyannamesinde de bunu ifade etmiştik. Yeni Parlamento bu işin merkezi olsun. Hiçbir parti bu işin esas yürütücüsü, inisiyatifi olmasın diye de düşünüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset