Bahçeli'nin 'Hayır' demediği tek isim

Ülke TV canlı yayınında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş;  Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz ortaklığında kurulan ANASOL-M hükümeti döneminde deyim yerindeyse Türkiye’nin anahtarlarını teslim alan IMF Türkiye Masası şefi Carlo Cottarelli’

Bahçeli'nin 'Hayır' demediği tek isim

Ülke TV canlı yayınında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş;  Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz ortaklığında kurulan ANASOL-M hükümeti döneminde deyim yerindeyse Türkiye’nin anahtarlarını teslim alan IMF Türkiye Masası şefi Carlo Cottarelli’yi hatırlattı.

“COTTARELLİ’NİN ÖNÜNDE SAYGIDA KUSUR ETMEZLERDİ…”

1 Kasım seçimleri öncesinde vatandaşların geçmişte neler yaşandığını iyi hatırlaması gerektiğine dikkat çeken Topbaş, “Hizmet etme aşkı olan  Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanı ardından da başbakan oldu, hükümeti kurdu 10 yıl başbakanlık yaptı arkasından cumhurbaşkanlığı… Şimdi Türkiye neler kazandı, nereye geldi, neredeydi; şöyle bir geri dönüp baksak, IMF’nin yetkililerinin İstanbul’a geldiği zaman Carlo Cottarelli’yi herkes bilir. Gelirdi, devlet protokolü adamı çiçeklerle havaalanında karşılardı. Önünde kusur etmeden durulurdu. Türkiye onun iki dudağı arasındaydı. Belki 1 milyar dolar veya ne kadar para verecekse sömürgeci edasıyla gelirdi. Bir diğer tarafta bunu veriyor ama kadro veremezsin diyor; bizim öğrenciler öğretmenler kadro istiyor. Taşeronluk böyle çıktı zaten. Kadro veremezsin, yatırım yapamazsın, kemer sıkın diyor. Devamlı yatırım yapamam, kontrol edeceğim diyor. İMF Türkiye temsilcisi diyor bunu. Türkiye de bunun önünde medet bekliyordu ne kadar para verecek diye” şeklinde konuştu…

“TÜRKİYE O KARA GÜNLERDEN ERDOĞAN SAYESİNDE KURTULDU”

Topbaş, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde o günleri geride bıraktığına vurgu yaparak Türkiye’nin güç kazanmasından rahatsız olan çevrelerin Erdoğan’ı hedef almalarının tesadüf olmadığına dikkat çekti. Topbaş, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de koalisyon ortağı olarak IMF’nin her talimatına imza attığı günler ile bugünkü Türkiye arasındaki farkı anlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden örnek verdi.

Topbaş; konuşmasında “Sayın Cottarelli’in (Ecevit-Bahçeli-Yılmaz Koalisyonu döneminde) Türkiye’ye vereceği paranın, kaç katını biz zaten kredi olarak sadece başkan imzasıyla, Kadir Topbaş imzasıyla hazine garantisi olmaksızın alıp metro yapabilecek güce kavuştuk. O dönemde bunlar nerede? Bitmiş bir Türkiye; hatta bir takım kaynaklar dibe vurmuş durumdaydı.  2000 yılını hatırlayın, 2001 yılı krizi öncesi diyorlardı ki, bu politikalar gayet iyi tutuyor. Türkiye’nin gelecek 10 yılı mükemmel. O zamanların hükümeti zamanında neler yaşandı,  açınız medyayı manşetlere bakınız. Gelecek 10 yıl tamam, her şey sisteme oturdu, para da alıyoruz verecekler diye başlıklar vardı.2001 krizi geldi ve bütün bu söylemler çöktü”ifadelerini kullandı.

CARLO COTTARELLİ NEYİMİZ OLURDU?

Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz’ın koalisyon ortağı oldukları dönemde IMF Türkiye Masası şefi olarak görev yaptı. Türkiye’ye her gelişi olay olurdu.Memleket Carlo Cottarelli’den gelecek haberleri beklerdi. İtalyan kökenli Cottarelli, Stand-By anlaşması çerçevesinde IMF’nin Türkiye’ye borç verilebilmesi için yapılacak işler listesi hazırlar Ecevit-Bahçeli-Yılmaz koalisyonu da bu isteklere “HAYIR” demezdi. O dönemde hükümet ortağı olan MHP Lideri Bahçeli’nin herhangi bir konuda Cottarelli’ye şart öne sürdüğü ya da herhangi bir konuda “HAYIR” dediği kayıtlara geçmedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset