Bahçeli'den MİT açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki MİT ve KCK ilişkileri hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Devlet içinde, AKP'nin neden olduğu iktidar ve alan hâkimiyeti kavgasının vahim boyutlara ulaştığı her

Bahçeli'den MİT açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki MİT ve KCK ilişkileri hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Devlet içinde, AKP'nin neden olduğu iktidar ve alan hâkimiyeti kavgasının vahim boyutlara ulaştığı her açıdan belli ve ortadadır"dedi.

'KURUMLAR ARASI UZLAŞMA, YERİNİ DÜŞMANCA MÜCADELELERE BIRAKMIŞTIR'
"Ülkemiz, istikrarsızlık, itibarsızlık ve insicamsızlıktan beslenen siyaset ve yönetim algısının izdüşümünde;

kökleşen açmazların ve anormalliklerin ileri düzeyde baskısı ve tesiri altına girmiştir" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP hükümeti, millet ve devlet hayatını çöküşün sınırına kadar getirmiş, bozgunculuğun ve boğuşmanın yegâne adresi olmuştur.

İktidarın etki ve yönlendirmesiyle, bunalım hali toplumsal yapının her düzeyine sinmiş, kurumlar arası diyalog ve uzlaşma, yerini düşmanca tutum ve mücadelelere bırakmıştır"dedi.

'TÜRKİYE, KASVETLİ HADİSELERİN GÖBEĞİNDE CAN ÇEKİŞMEKTEDİR'
AKP'nin dokunduğu, ele aldığı ve hedef olarak tayin ettiği her şeyi kanattığını kirlettiğini ve kopardığını ifade eden Bahçeli şöyle devam etti; "Bugünkü şartlar altında, hükümet kaynaklı sorun ve büyüyen anlaşmazlıklar aziz milletimizin geleceğini tehdit eder bir konum ve içeriğe bürünmüştür. Maalesef Türkiye karanlık, karmakarışık ve kasvetli hadiselerin göbeğinde can çekişmektedir.

İktidara destek ve omuz veren grup, oluşum ve tarafların, birbirine düşerek alanlarını genişletmek, aldıkları payları artırmak istemeleri çekişme ve sürtüşmelere meydan vermekte, oluşan kargaşa ortamı önü alınamaz şaibeli ilişkilerin deşifre olmasına vesile olmaktadır."

'İKTİDAR VE ALAN HAKİMİYETİ KAVGASI VAHİM BOYUTLARA ULAŞTI'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin varlığında söz sahibi olan bazı çevrelerin, dokuz yıllık iktidar yıllarında gücün zirvesine tırmandıkları ve bundan sonra, haricindekilerle vuruşarak kendi siyasal alanlarını inşa etme yoluna girecekleri görülmektedir.

Devlet içinde, AKP'nin neden olduğu iktidar ve alan hâkimiyeti kavgasının vahim boyutlara ulaştığı her açıdan belli ve ortadadır. Türk milletinin iradesinin dışlandığı, devlet kurumlarının pusuda bekleyen niyeti ve hedefi son derece kuşkulu kesimlere peşkeş çekildiği izlenimi ve görüntüsü gittikçe kuvvetlenmekte ve her şey ayan beyan ortaya çıkmaktadır"dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset