Bahçeli'den Kadir Gecesi mesajı

 Devlet Bahçeli, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajda, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı gecenin önemine işaret etti.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücü terörün hain ve menfur eylemlerini yoğunlaştırdığı ülkede, birliğin, beraberliğin ve gelec

Bahçeli'den Kadir Gecesi mesajı

 

Devlet Bahçeli, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajda, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı gecenin önemine işaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücü terörün hain ve menfur eylemlerini yoğunlaştırdığı ülkede, birliğin, beraberliğin ve gelecek umutlarının sakatlanmaması için herkesin duyarlı ve hassas hareket etmesi, fırsatçıların ağır ve yıkıcı tahriklerine karşı çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Hikmet dolu kutsal gün ve gecelerin yaşandığı günlerde, Türk-İslam aleminin üzerinde dolaşan musibetler, kanlı tezgahlar ve insanlıkla izah edilemeyecek mezalimlerin herkesi derinden yaraladığını ifade eden Bahçeli, İslam coğrafyasının içinde bocaladığı istikrarsızlık döngüsü ve kaos ortamının kaygı verici bir boyuta ulaştığını vurguladı. 

-''Müslümanların çektiği ıstıraplar''- 

Dünyada Müslümanların çektiği ıstıraplar ve yüz yüze kaldığı zorbalıklara işaret eden Bahçeli, Myanmar'ın Arakan Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik işlenen suç ve yapılan saldırılara, Doğu Türkistan'ın Uygur Özerk Bölgesi'nde son günlerde artan baskı ve vahşiliklere, Batı Trakya'da Müslüman Türk azınlığına karşı ırkçı ve asimilasyoncu tahammülsüzlüklere dikkati çekti. 

Türk-İslam aleminde yeni bir nefese, dayanışma, heyecan ve yeniden dirilişe fazlasıyla ihtiyaç bulunduğunu belirten Bahçeli, Kadir Gecesi'nin bunun için bir eşik ve vesile olması temennisini dile getirdi. 

Bahçeli, şunları kaydetti: 

''Ayrıca bölücü terörün hain ve menfur eylemlerini yoğunlaştırdığı ülkemizde de birliğimizin, beraberliğimizin ve gelecek umutlarımızın sakatlanmaması için herkes duyarlı ve hassas hareket etmeli, fırsatçıların ağır ve yıkıcı tahriklerine karşı çok dikkat etmelidir. 

Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği, dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü, ayrılığın, nifakın, dargınlığın ve küslüğün reddedildiği kutlu dinimizin buyruklarında ihtiyacımız olan manevi tılsımın varlığı hepimiz için ilahi nimettir.'' 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu ihsana bütünüyle nüfuz ederek bin yıllık kardeşliğin kuvvetleneceğini, Türk milletinin kendi kültür ve inanç köklerinden aldığı destekle belini doğrultabileceğini canı gönülden bildiğini ve inandığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset