Bahçeli'den Irak yönetimine tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, kendisine vize vermeyen Irak yönetimine yazılı açıklama ile tepki gösterdi.MHP lideri Bahçeli, Kerkük ziyareti için kendisine vize vermeyen Irak yönetimine yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Bahçeli, "Bu engelleme inandırıc

Bahçeli'den Irak yönetimine tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, kendisine vize vermeyen Irak yönetimine yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

MHP lideri Bahçeli, Kerkük ziyareti için kendisine vize vermeyen Irak yönetimine yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Bahçeli, "Bu engelleme inandırıcı ve itibar edici değil" diye konuştu.

 Irak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Ramazan Bayramı'nda yapmayı planladığı Kerkük gezisi için vize vermedi.

 Gelişme üzerine Kerkük ziyaretini iptal eden Bahçeli, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 Irak'ın vize kararını ''esef ve hayretle'' karşıladığını belirten Bahçeli, "Ancak çok yönlü şüpheleri üzerine çeken bu engellemenin, Türk-Irak ilişkilerinin içinde bulunduğu nazik ortama dayandırılması diplomatik teamüller ve diyaloglar bakımından inandırıcı ve itibar edici bulunmamıştır" diye konuştu.

IRAK YÖNETİMİNE TEPKİ 

Ziyaret için gerekli girişimlerin eksiksiz olarak yerine getirildiğini kaydeden Bahçeli, partisinin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında özetle şu ifadelere yer vedi:

 "Görülmektedir ki, Irak yönetimi Türkmen kardeşlerimizle biraraya gelmemizi ve Türkmen ellerine yapacağımız tarihi ziyareti olgunlukla karşılayamamış ve devlet olmanın adabıyla kaldıramamıştır. Bu gelişmeler Barzani zihniyetinin, değişik biçim, yön ve tonlarıyla da olsa Maliki iktidarına sirayet ettiğini kanıtlamıştır.

 Türkmen illerinde soydaşlarımızla arzuladığımız kavuşmanın boş bahanelerle önüne geçilmesi Irak merkezi yönetiminin kalibresini ve kalitesini açıkça gözler önüne sermiştir.

 Milliyetçi Hareket Partisi’nin Irak’ta bulunması, buradaki devlet yöneticileri için risk ve endişe kaynağı değil, olsa olsa ömürlerinde çok az müşerref olacakları şeref payesi olacaktır.

 Şurası açıkça bilinmelidir ki; gidemesek de, dokunamasak da ve hasret yangınını karşılık olarak dindiremesek de Türkmen ellerindeki kardeşlerimiz yüreğimizin ve gönlümüzün sımsıcak nadide köşesinde her zaman var olacaklardır.

 Fiziken ve bedenen değilse bile, bayram sabahında Kerkük Nur El Kebir Camisi’nde ruhen ve fikren iç içe olacağımızdan ve bunu Yüce Allah’ın bizlere nasip edeceğinden zerre kadar kuşku duymuyorum.

Irak hükümetinin ve ona yön çizen küresel gücün bu manevi ihtişama da vize sorunu çıkarması herhalde düşünülemeyecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset