Bahçeli'den çözüm sürecine sert tepki

MHP'nin İmralı sürecini protesto etmek için organize ettiği protesto mitinglerinin ilki Bursa'da yapıldı.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İmralı sürecinde yürütülen çalışmaları protesto etmek için başlattığı ''milli değerleri koru ve yaşat'' açık hava to

Bahçeli'den çözüm sürecine sert tepki

MHP'nin İmralı sürecini protesto etmek için organize ettiği protesto mitinglerinin ilki Bursa'da yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İmralı sürecinde yürütülen çalışmaları protesto etmek için başlattığı ''milli değerleri koru ve yaşat'' açık hava toplantılarının ilkini bugün Bursa'da yaptı.
 
Bursa'daki 'Kuruluş Mitingi'nde kürsüye çıkan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin eleştirilerinin odağında AK Parti hükümeti vardı.
 
Tarihine göndermeler yaparak Bursalıları selamlayan Bahçeli, konuşmasına "İçiniz kan ağlaya ağlaya görüyorsunuz ki Türkiye bölünmeye çalışıyor" sözleriyle başladı.
 
Şehit kanlarıyla sınırları çizilmiş Türk vatanının demokratikleşme ve özgürleşme yalanlarıyla parçalanmak üzere olduğunu söyleyen MHP Lideri, "Ülkemiz hainlerin emellerine bırakılmanın bir önceki durağındadır. Dün kovduklarımız yine başımıza üşüştüler. İşbirlikçilerinin elleriyle kapımıza dayandı. Hınçla üzerimize çullandılar" diye konuştu.
 
Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
 
"Şimdi soruyorum sizlere. Milli değerleri korumaya ve yaşatmaya hazır mısınız? Türklüğün namus ve şerefini çiğnetmemeye kararlı mısınız? Bu 'evet'ler milli değerlerin teminatıdır. Hiç kimse hayale kapılmasın. Hiç kimse rüyaya dalmasın, yanlış hesap yapmasın.
 
Diyorlar ki PKK silah bırakacakmış, militanlar emniyetli şekilde sınırdışına çıkacaklarmış. Diyorlar ki analar ağlamayacakmış, terör bitecekmiş, ekonomi sıçrama yapacakmış. Türk milleti kandırılmakta, yalanlarla oyalanmaktadır. PKK'nın silah bırakması nasıl mümkün olacaktır? Başbakan'a buradan soruyorum, İmralı canisine hangi sözleri, hangi umutları verdiniz?
 
İmralı canisinin serbest kalması çözüm müdür? PKK'nın parlamentoya taşınması çözüm müdür? Türk bayrağını provokasyon aracı olarak görmek çözüm müdür? Başkanlık sistemine geçmek, aynı zamanda koltuk ve mevki hırsını tatmin etmek çözümün bir aracı mıdır? Süreçle neyi sürüklemeye uğraşıyorsunuz? Sen Türkiye'nin başına yıkım ve yokoluş memuru olarak mı tayin edildi?
 
BOP Eşbaşkanı, mandacı mısın? İmralı canisi sana el mi verdi, büyü mü yaptı, gözünü mü boyadı? PKK iradene pranga mı vurdu? Genelkurmay başkanları terörist olarak izansızca itham edilmektedir. Fakat gerçek teröristlere önem atfedilmektedir. PKK dışarıda TSK içeride. TSK mahkum ve müebbetlik, PKK serbest ve güvencededir. Türkiye'yi İmralı'nın ağzına bakar hale getirmeye kimin ne hakkı vardır?''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler