Bahçeli'den Başbakan'a Almanya tepkisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin iptal edilmesinin ardından 1 Haziran’da yeniden yapılacağı Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde halka hitap etti. Bahçeli, “Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin savunucusu olup gayret ve

Bahçeli'den Başbakan'a Almanya tepkisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin iptal edilmesinin ardından 1 Haziran’da yeniden yapılacağı Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde halka hitap etti. Bahçeli, “Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin savunucusu olup gayret verebiliriz ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramızı bozamayız” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu’ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, akşam saatlerinde seçimin tekrar edileceği Çatalzeytin ilçesinde miting düzenledi. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan seçimlerin zor geçtiğini söyleyen Bahçeli, “Bu seçimler çetin geçmiştir. Bu seçimler geçmiş dönemde yapılan seçimlerden çok daha farklı olmuştur. Bu seçimlerde ne hikmetse mevcut siyasi iktidar, sanki genel seçim yapılıyormuşçasına mahalli idareler seçimlerinin üzerinde durmuş, her yolu denemiş, her baskıyı yapmış, her imkanı kullanmıştır.

Ama bütün bunlara rağmen beklentilerinin karşılığını bulamamıştır. Milletimiz çok sabırlı, çok soğukkanlı hareket ederek bu seçimlerin kazasız belasız atlatılmasını arzulamış, seçimlerde mümkün olduğu kadar hilenin olmamasına, şaibe altında bir seçim sonucunun bulunmamasına özen göstermeye çalışmış, fakat seçim sonuçlarının belli olduğu andan itibaren seçim sonuçları üzerinde tartışmalar giderek artmış, itirazlar çoğalmış, ilçe seçim kurullarından yüksek seçim kurullarına kadar bu itirazlar sürdürülmüş ve Türkiye’de seçim sonuçları en son teknolojiye rağmen kısa sürede sonuçlandırılamamış, birçok itirazlar reddedilmiş, bazılarının da yenilenmesi istenmiş. Çatalzeytin’de bunlardan bir tanesidir. Şimdi 13 yerde seçimler yenilenecek. 2’si il, diğerleri ilçe ve beldedir” diye konuştu.

ALMANYA ZİYARETİNE TEPKİ

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Almanya ziyaretini de değerlendiren Bahçeli, “Dikkat edilirse Almanya’ya giden Başbakan, Türkiye’deki kamplaşmaya, cepheleşmeye, gerilemeye nasıl şahit oluyorsak, aynısını Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımız üzerinde yapmaya çalışmış, etnik temelli ayrımcılığı, mezhep temelli parçalanmaya doğru sürükleyerek, Türkiye’nin birliğini nasıl burada sarsmışsa, Almanya’da da yapılan toplantılarda, oradaki vatandaşlarımız 1963 yılından bu yana çocuğunun rızkını kazanmak için gurbete çıkmış olan, birinci nesilden kalan ikinci ve üçüncü nesil üzerinde öyle şiddetli bir baskı oluşturarak bir ayrımcılığa gitmiştir.

Türkiye’nin birçok zehrini oraya da akıtmıştır. Ayağının tozuyla Yalova’ya ulaşmış, orada iptal edilmiş bir seçimi 1 Haziran’da yapılması sürecinde öyle bir üslup kullanmıştır ki, onu televizyonlarda dinlediğiniz vakit ürpermemek mümkün değildir. Acaba bir seçim hazırlığında mıyız? Yoksa 1 Haziran’da bazı gruplara ayrılmış Yalova savaşına mı hazırlanıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır. Şimdi bu seçimleri de bu hale getirmek istiyorlar. Hepimiz bu aziz milletin evlatlarıyız. Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin savunucusu olup gayret verebiliriz ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramızı bozamayız. Artık içinde vicdanı olanlar, buradaki dostluklarını sürdürmek isteyenler halini hatırınızı sorabilir. Ama seçimi kazanmak için gelmiş, devletin her imkânını seferber etmiş, kimsesizin rızkını seçim için buralarda akıtan insanları arasanız da bulamazsınız. Bu tahriklere kapılmayınız. Bu kışkırtmalara alet olmayınız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler