Bahçeli'den 2012 değerlendirmesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dinlemelerle ilgili olarak "Başbakan madem dinlenmiştir, madem karanlık niyetler çalışma ofisine ve özeline ve dibine kadar nüfuz etmiştir, o halde bunu neden şimdi gündeme getirme gereği duymuştur? Açıkça söylemem lazımd

Bahçeli'den 2012 değerlendirmesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dinlemelerle ilgili olarak "Başbakan madem dinlenmiştir, madem karanlık niyetler çalışma ofisine ve özeline ve dibine kadar nüfuz etmiştir, o halde bunu neden şimdi gündeme getirme gereği duymuştur? Açıkça söylemem lazımdır ki, Başbakan'ın dinlenmesi milli güvenlik sorunudur ve şayet tarafı olduğu diyaloglarda devlet veya hükümet sırları seslendirilmişse bunlar belirli mahfillerin eline geçmiş demektir" diye konuştu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek 2012 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının bir bölümünde Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı böcek konusuna değinen Bahçeli, dinlenme konusunun zamanlamasına dikkat çekerek şunları söyledi:


"Elbette hangi ülkede olursa olsun, bir başbakanın dinlenmesi, özel veya siyasi konuşmalarının kayıt altına alınması bir skandaldır, tam bir kara mizah örneğidir. Ancak Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesinin şimdi gündeme getirilmesi ve dikkatlerin buraya odaklandırılması üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir durumdur. Bu olağan dışı gelişmenin zamanlaması, yeni bir kurgunun, yeni bir planın ve gizemle örülmüş yeni bir komplonun devrede olduğunu göstermektedir.


Başbakan madem dinlenmiştir, madem karanlık niyetler çalışma ofisine ve özeline ve dibine kadar nüfuz etmiştir, o halde bunu neden şimdi gündeme getirme gereği duymuştur? Açıkça söylemem lazımdır ki, Başbakan'ın dinlenmesi milli güvenlik sorunudur ve şayet tarafı olduğu diyaloglarda devlet veya hükümet sırları seslendirilmişse bunlar belirli mahfillerin eline geçmiş demektir."


"Yoksa gündem belirlemenin başbakan olmak için şart olduğunun düşünülmesi yeni bir gündem mimarisini mi gerektirmiştir?" diye soran Bahçeli, "Bize göre Türkiye açık bir tehdidin ve çok yönlü bir kuşatmanın altındadır" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin hukuka uygun olmayan dinlemelerin delil sayılamayacağıyla ilgili kararının nasıl sonuç doğuracağının ise yakın zamanda net olarak anlaşılacağını söyleyen Bahçeli, dinlemeler içinse, "Bunun adı tam anlamıyla korku imparatorluğu, ortaçağ rejimi ve gestapo sistemidir" değerlendirmesinde bulundu.


Dinlemelerin önünü AK Parti hükümetinin açtığına gönderme yapan Bahçeli, "Bu yolu kendisi açmış, bu mecranın kapısını bizzat kendisi aralamıştır" diyerek, "Dinleme, gözetleme ve özel hayatı kayıt altına alma rezillikleri AK Parti'yle birlikte her tarafa yayılmıştır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler