Bahçeli sert konuştu !

Fransa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun, Metz şehrinde düzenlediği 10. Büyük Kurultayı'nda konuşan Devlet Bahçeli, salonda toplananlara “Sevgili bozkurtlar, Asenalar” diye seslendi.Devlet Bahçeli, konuşmasında Fransa'da Ermeni soykırımı i

Bahçeli sert konuştu !

Fransa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun, Metz şehrinde düzenlediği 10. Büyük Kurultayı'nda konuşan Devlet Bahçeli, salonda toplananlara “Sevgili bozkurtlar, Asenalar” diye seslendi.

Devlet Bahçeli, konuşmasında Fransa'da Ermeni soykırımı iddialarını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören fakat Anayasa Konseyi tarafından iptal edilen yasaya değindi. Avrupa'da bayrağıyla ve milletiyle övünen vatanseverlerin, Türk milletin suçlu göstermeye, katliam veya soykırım suçlusu gibi takdim etmeye çalışanlara bariyer olduklarını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Türklüğün Avrupa'daki aşılmaz, geçilmez ve yenilmez kalesi oldunuz. Nitekim, surda gedik açtırmadınız. Aziz milletimizin hakkını savundunuz. Demokratik tepkinizi her platformda gösterdiniz. Yalan, uydurma ve sanal, sözde Ermeni soykırım iddialarına karşı çıktınız, karşı durdunuz.”

Avrupa'daki Türklerin, demokrasinin ve özgür düşüncenin beşiği olmakla övünenlere, bu değerlerin asıl kimin tarafından sahiplenildiğini haykırdığını belirten Bahçeli, “Tarihimizi giyotine mahkum edenlere, geçmişimizi suçlu gösterenlere, meşru müdafaayla sesinizi ve sesimizi duyurdunuz. Boşuna çırpınanlara, nafile yere uğraşanlara; Türk milletinin mazisinde veremeyeceği bir hesabın olmadığını işaret ettiniz.” diye devam etti.

“KARAR MAHKEMDEN DÖNMESEYDİ BU HAKİKATLERİ DAHA BÜYÜK ŞEVKLE ORTAYA KOYARDIM”

“Sözde Ermeni soykırım iddialarını kim gündeme getiriyorsa iyi niyetli değildir. Bize bu yaftayı kim vurmaya çalışıyorsa doğru konuşmuyordur. Merhametin, hoşgörünün, vicdanın ve insaniyetin burcu olan Türk milletini baskıyla köşeye sıkıştırmaya kim yelteniyorsa gerçekleri bastırma çabasındadır.” diyen Bahçeli, soykırım iddialarını bir kez daha reddetti.

MHP lideri Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: Soykırım iddiaları asılsızdır, hezeyandır ve böyle bir şey asla olmamıştır. Ankara'da ne diyorsam, Fransa'dan bir kez daha kararlı bir şekilde aynısını dile getiriyorum. Ermeni soykırımı sözleri iftiradır, boştur, hüsnü kuruntudur ve temelsizdir. Şayet Senato'nun kararı mahkemeden dönmeseydi, yine aynı hakikatleri daha büyük bir şevk ve heyecanla ortaya koyardım.Sözde soykırım masalıyla avunanlar, bu çerçevede ortalığı velveleye verenler; yanlışın ve çarpıklığın içine düşmüşlerdir. Şüphesiz diaspora lobisinin gündeminde milletimizi sanık sandalyesine oturtmaya gayret edenler mahcubiyet yaşayacaklardır.”

ERMENİLER DE GERÇEKLERİ GÖRSÜN

Fransa'da yaşayan Ermenilerin de gerçekleri görmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Tarihten husumet çıkarmanın hiç kimseye yarar sağlayamayacağını bilmelidirler. Allah'ın izni ve inayetiyle, bizim çekineceğimiz, sıkılacağımız ve kaçacağımız bir durum yoktur. Tarihimizin her sayfası; şefkatin, alicenaplığın ve insanlık değerlerinin muhteşem örnekleriyle doludur. Kaldı ki, bizim millet olarak da kimseden öğrenecek bir şeyimiz bulunmamaktadır. Siyasal kaygılarla milletimizin hedef tahtasına konulmasına da müsamahamız söz konusu olmayacaktır. Asırlarca kanın, kinin ve öfkenin taraflarını herkes görmüştür. Hangi çevrelerin saldırgan ve sömürge heveslisi olduğuna tarih açık biçimde şahadet etmiş ve kayıt altına almıştır.” dedi.

Devlet Bahçeli, Fransa'daki Türklerin çekinmeden ve sinmeden bu gerçekleri yeniden ortaya koyduğunu ve bu sebeple fişlendiklerini de hatırlattı. Bahçeli, bunun, demokrasinin ve hür düşüncenin erdemleriyle bağdaşmadığını vurguladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler