Bahçeli onu böyle övdü: Vatan kahramanı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın "vatan kahramanı" olduğunu söyledi. TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan ve Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'dan övgüyle bahseden MHP Genel Başkanı

Bahçeli onu böyle övdü: Vatan kahramanı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın "vatan kahramanı" olduğunu söyledi.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan ve Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'dan övgüyle bahseden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aziz Sancar'dan "İnanmış bir yürek, yetişmiş bir milletperver, kökünü ve geçmişini unutmamış bir vatan kahramanı" ifadeleriyle bahsetti. İnsanlığın yararına ter akıtan, azimle mücadele eden ve bunun da mükafatını alan bilim, fikir ve düşünce insanlarının halen mevcut olduğunu belirten ve bunlardan birisinin de Prof. Dr. Aziz Sancar olduğunu belirten Bahçeli, "Sayın Sancar bize çölde tertemiz bir vaha ikram etmiştir" dedi. Aziz Sancar'dan övgü ile bahseden Bahçeli, "Karanlık gecemizi ilmi ve ismi ile aydınlatmıştır. Umutsuzluğumuzun koyu sisini bilgisiyle dağıtmıştır. Sonuçsuz tartışmalarla kıvranan Türkiye'ye öz güven aşılamıştır" diye konuştu.

Sancar'ın inanmış bir yürek, yetişmiş bir millet perver, kökünü ve geçmişini unutmamış bir vatan kahramanı olduğunu kaydeden Bahçeli, "O kahraman ki, dünyaya mal olmuş, insanlığa örnek teşkil etmiştir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Sancar'ın Türklüğüyle iftihar eden, değerleri ile bütünleşen bir şahsiyetin neler yapabileceğini, nelerin üstesinden geleceğini herkese ispat ettiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Değerli bilim insanımızı milletimiz ve partimiz adına tebrik ediyor, milletimizin sinesinden daha pek çok Aziz Sancar'ların çıkmasını içtenlikle temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset