"Bahçeli o dosyaları bize neden göstermedi"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri mitinginde yaptığı konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bundan sonra kılı kırk yararak konuşacağını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Başbakan, sınır güvenliği konusunda ise ilgili ül

"Bahçeli o dosyaları bize neden göstermedi"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri mitinginde yaptığı konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bundan sonra kılı kırk yararak konuşacağını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Başbakan, sınır güvenliği konusunda ise ilgili ülkeleri uyardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'deki mitingde, "Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bundan sonra seninle oturup konuşurken, "Karşımda oturan konuştuğum devlet meselelerini siyasi malzeme yapacak" diye konuşacağım. Kılı kırk yararak konuşacağım. Tüm kimliklerimizden her türlü kimliğimizden önce hepimiz insanız. İnsan olmalıyız. Sözümüze sadık olmalıyız. Beni zor bırakacak olan şey neymiş? Bildiğini söylesin. Ne kadar ayıp bir tavır. Tehdit ve şantajla siyaset yapılamayacağını onlara öğreteceğiz. Eminim CHP kitlesi de bu tavırdan hicap duymuştur. Bu milletin en önemli özelliği ak ile karayı iyi ayırmasıdır. Buyurun millet meydanına o meydan size ne olduğunu anlatacaktır. Biz siyasi muhataplarımıza güvenmek isteriz. Ben Kılıçdaroğlu'nu dinlerken onu sevenler için de hicap duydum" dedi.

Ankara'daki patlama ile ilgili olarak, "Ankara'daki olayda da her türlü soruşturma yapılıyor. Hepsine hak ettiği cevabı vereceğiz. Hiçbir zaman bir tek vatandaşımızdan vazgeçmedik" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Suriye sınırımızda güvenlik güçlerimiz insansız bir hava aracını düşürdü. Daha önce angajman kurallarını ihlal edenlere seyirci kalmayacağını duyurmuştuk. Bu insansız hava aracı değildi uçak olsa aynı muamelede bulunurduk. İlgili bütün ülkelere sesleniyorum. Angajman kurallarımız belli. Hangi ülke hava sahamızı ihlal ederse sınır güvenliğimizi koruyup gereken cevabı veririz. Herkes ayağını denk almalıdır. 7 Haziran'da milletimiz bir karar verdi. Biz seçim akşamında milletin verdiği kararın en doğru karar olduğuna karar verdik. Ekranlara çıkıp "biz yokuz" diyenler oldu. Koalisyon görüşmelerinde adeta bizim CHP zihniyetine teslim olmamızı istediler. Olmadı. Bizi AK Parti yapan yönetim anlayışımızdan feragat etmemizi kimse beklemesin. Koalisyon görüşmeleri tıkandı. Bu kez MHP'nin kapısını çaldık. Daha seçim akşamı Bahçeli her türlü formüle kapısını kapatmıştı. Sadece hayır dedi. Bir çantayı gösterip "hazırlık yaptık" dedi. Bana da gösterdi ama doğru dürüst açmadan "size hayır diyeceğiz" dedi. Millet uzlaşın dediği zaman uzlaşmayan bir liderlik olur mu? Başbakan olarak koalisyon hükümeti kuralım dedim hayır diyen bir liderden terörle mücadele eden bir lider çıkar mı? Seçim hükümetine bakan vermeyenden terörle mücadele iradesi çıkar mı? Böyle sabit fikirli birinden ne ülkeye ne siyasete fayda gelmeyeceği aşikardır. Biz yola çıktık mı sağa ve sola bakmayız. Yürüdük mü yeri titretir arşı titretiriz. Koalisyon hükümeti kurulamamasını bize fatura etmeye çalışıyorlar. Bu hazırlıkları niye bizimle paylaşmadılar. Niye televizyonda dosyaları gösterdiler de bize göstermeden "Sayın Başbakan şunlarla anlaşırız şunlarla anlaşamayız" demediler. Terörle mücadelede bizi yalnız bıraktıktan sonra millet size inanır mı? Bu millet her şeyi görüyor ve biliyor. 1 Kasım'da da ak ve karayı, kanını ortaya koyanla sorumluluktan kaçanı görecek. Teröre ve teröriste asla izin vermeyeceğiz. Kaosa geçit vermeyeceğiz. Başladığımız işi mutlaka gerçekleştireceğiz."

Yıl sonuna kadar engellilere yeni atama müjdesini veren Başbakan, Şubat ayında öğretmenlere yeni atama müjdesini vererek konuşmasının sonunda seçim beyannamesi ile ilgili olarak Kayseri meydanını dolduran vatandaşlara bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset