Bahçeli “Kahire’de doğmak suç mu?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun doğum yeri konusundaki sözlerini eleştirerek, “Kahire’de doğmak suç mu?” dedi.Bahçeli, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ’Çatı Aday’ İhsanoğlu’na destek istemek için

Bahçeli “Kahire’de doğmak suç mu?”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun doğum yeri konusundaki sözlerini eleştirerek, “Kahire’de doğmak suç mu?” dedi.

Bahçeli, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ’Çatı Aday’ İhsanoğlu’na destek istemek için Afyonkarahisar’daki MHP’li ilçe belediyelerini ziyaret etti.

İlk ziyaretini Emirdağ ilçesine gerçekleştiren Bahçeli’yi burada çok sayıda partili karşıladı. Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ı makamında ziyaret eden Bahçeli daha sonra belediye önünde kurulan alanda partililere ve vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Bahçeli bu seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen ve seçim sürecinde Erdoğan’ın ayrımcılık yaptığını öne süren Bahçeli, “Siyaset bazen acımasız oluyor. Bir taraftan diyorsunuz ki biz bu kişiyi tanımıyoruz, bir taraftan diyorsun ki 33 yıldır Türkiye’ye hiç gelmemiş, kimdir bilmiyoruz. Ama diğer taraftan son 15-20 içerisinde öyle aşağılayıcı, öyle hakaret edici cümleler kullanıyorsunuz ki lafın nereye vardığının farkında bile değilsiniz böyle şey olur mu, Kahire’de doğmak suç mu? Kahire’de yetişip Türkiye’ye gelmek İslam dünyasının önemli kademelerinde önemli sorumluluklar üstlenmek bir millete, bir memlekete hizmet değil midir? Şimdi bir an düşünelim Emirdağ’ın yurt dışına verdiği çok büyük bir göç vardır. Bildiğimiz kadarı ile de Belçika’da yoğunlaşmışlardır. Yıllardan bu yana 2’nci, 3’üncü nesil orada doğmuş, orada yaşıyor ve orada siyasete hem mahalli idareler, hem genel seçimlere katılıyor. Ama doğduğu yer Brüksel ise, Türkiye’ye gelip ben siyaset yapacağım dediği zaman, ‘hayır arkadaş sen Brüksellisin sen Brüksel’de doğdun, bu memleketi bilmezsin’ deme hakkına sahip miyiz? Bu nasıl büyük bir ayrımcılık bu nasıl bilmez bir laftır. Nereye uzanacağını nasıl fark etmeyeceksiniz” dedi.

“ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDEYİZ”

Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:

“O zaman bu tür soruları sadece ve sadece Cumhurbaşkanı olacağım diyerek Türkiye’yi her alanda bölüyorsun birde doğduğu yere göre ayrımcılık yaparsanız ne yapacağız. Çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz, buna hassasiyet göstereceğiniz inancındayım. Devlet Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir parti meselesi olarak görmemek gerekmektedir. Yanlışı varsa onu bir kenara bırakın doğru bildiklerinize ne kadar inanıyorsanız onlara da yol verin gitsin.”

Bahçeli’ye, Başkan Kargın tarafından günün anısına plaket ve topak ev hediye edildi.

Bahçeli buranın ardından Çay ilçesine geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset