Bahçeli hakkında suç duyurusu

Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan bir grup HDP’li, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Boğaz’da yalılarda oturup, viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler” sözlerini yargıya taşıdı. Derik Adliyesi’ne gelerek, Bahçeli hakkında suç duyurusunda

Bahçeli hakkında suç duyurusu

Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan bir grup HDP’li, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Boğaz’da yalılarda oturup, viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler” sözlerini yargıya taşıdı. Derik Adliyesi’ne gelerek, Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunan vatandaşlar, dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi:

“Son genel seçimlerde HDP’ye oy verdim. Geçici hükümetin üyeleri başta olmak üzere ırkçı birçok odağın hedefinde olan HDP, son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hakaretleri ile hedef haline getirilmiş, şahsım da dahil olmak üzere HDP’ye oy veren milyonlarca insanı ‘Şerefsiz’ olmakla itham edilmiştir. MHP’nin 03.08.2015 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Genişletilmiş İl İstişare toplantısında şüpheli Devlet Bahçeli, ‘Boğazda yalılarda oturup viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler şimdi HDP ile koalisyon kurun’ diyerek, HDP’ye oy veren şahsım başta olmak üzere diğer milyonlarca seçmene açıkça hakaret etmiştir. Şüpheli Devlet Bahçeli’nin bu beyanı düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemez. Şüphelinin siyasi kimliği, etki alanı, sosyal kişiliği dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, şüphelinin fiili ile halkın bir kesimini aşağılamak suçunu işlediği açıktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler