Bahçeli Ermeni iddiasına sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hocalı Katliamı'nın 19. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Türkiye'nin milli iddialarını aciz duruma düşürenler için ''zavallı zihniyetlerdir'' dedi. "Türk milletine soykırımcı yaftası vurarak yıllardan beridir if

Bahçeli Ermeni iddiasına sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hocalı Katliamı'nın 19. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Türkiye'nin milli iddialarını aciz duruma düşürenler için ''zavallı zihniyetlerdir'' dedi.

 

"Türk milletine soykırımcı yaftası vurarak yıllardan beridir iftira, tezvirat ve kurmaca senaryolarla ülkemizi uluslararası toplum nezdinde zan ve töhmet altında bırakan Ermeni zihniyetinin; gerçekleştirdiği cinayetlerini görmezden ve anlamazdan gelmesi insanlığın gördüğü en büyük çifte standartlardan birisidir" dedi.

 

Bahçeli, Hocalı Katliamı'nın 19. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bahçeli mesajında 19 yıl önce, Dağlık Karabağ'ın Hocalı Kasabasına Ermeni katillerin saldırması sonucunda hiçbir suçu günahı olmayan yüzlerce masum Azerbaycanlı soydaşın katledildiğini belirtti. Bu elem verici insanlık suçunun sorumlularını Türk milletinin asla bağışlamayacağını ve affetmeyeceğini ifade eden Bahçeli, Hocalı'da çocuk, kadın ve yaşlı demeden önüne geleni öldürenlerin ikiyüzlülüğünü ise bir gün herkesin açıkça göreceğini kaydetti.

 

Bu vahşetin üzerinden geçen zaman içinde millet olarak hüzün ve eli kanlı canilere yönelik nefretin hiç eksilmediğini ve kızgınlıklarında bir azalma olmadığını belirten Bahçeli, "Ermeni çetelerinin her devirde alışkanlık haline getirdiği sivilleri ve savunmasız insanları katletmeleri milletimizin hafızasından bir an olsun çıkmamaktadır.

 

 Türk milletine soykırımcı yaftası vurarak yıllardan beridir iftira, tezvirat ve kurmaca senaryolarla ülkemizi uluslararası toplum nezdinde zan ve töhmet altında bırakan Ermeni zihniyetinin; gerçekleştirdiği cinayetlerini görmezden ve anlamazdan gelmesi insanlığın gördüğü en büyük çifte standartlardan birisidir. Nitekim Hocalı katliamı bunlar arasındadır ve bu menfur hadise Ermeni mezaliminin ve acımasızlığının her devirde devam ettiğini göstermiştir" dedi.

 

Bugün kardeş Azerbaycan topraklarının yaklaşık beşte birini işgali altında bulunduran Ermenistan'ın; saldırgan ve tahrik gücü yüksek politikalarını sürdürdüğünü belirten Bahçeli, 'Türkiye'nin toprak bütünlüğünü sorgulama cüreti gösteren ve her fırsatta düşmanlık duygularını sergilemekten kaçınmayan' Erivan yönetiminin, yıllardan beri Azerbaycanlılara büyük eziyetler yaptığını ifade etti.

 

Bahçeli mesajında şunları kaydetti: "Tarihimizi Ermenilere sorgulatanlar, ecdadımızın hakir görülmesine çanak tutanlar ve maç bahaneleriyle Türkiye'nin milli iddialarını Ermeniler karşısında aciz bir duruma düşürenler esasen geçmişten hiç ders almayan zavallı zihniyetlerdir.

 

Unutulmamalı ki, sınırlarımızı açmak için fırsat kollayan ve Ermenilerin dostluğunu kazanmak amacıyla olmadık dayatmalara boyun eğen bugünkü siyasi iktidarın; hem Doğu Anadolu'daki soykırımı hem de Hocalı katliamını asla hatırından çıkarmaması ahlaki ve milli tutarlılık gereği olacaktır.

 

Bu vesileyle başta Hocalı olmak üzere, Ermeni saldırılarıyla hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı ve ecdadımızı hürmetle yad ediyor hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset