Bahçeli'den flaş açıklama!

İfade vermesi sonrası konuştu...

Bahçeli'den flaş açıklama!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "halkı alenen tahrik" suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade verdi: Uygulamayı abartanlar oldu, gayet nazik davetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, "halkı alenen tahrik" suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi.

"BASIN YOLUYLA ABARTILDI NAZİK BİR DAVETTİ"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ifade vermek üzere geldiği Ankara adliyesinden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Hepinizin bildiği gibi TBMM'de milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yolunda bir yasanın yasalaşması sonunda uygulama geçilmiştir. Bu yasa çerçevesinde MHP genel başkanı ve Osmaniye milletvekili olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış bu çerçevede bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimizi sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bu uygulamayı basın yoluyla çok farklı abartılanlar olmuştur. Ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır. İşlemler de aynı çerçevede sürmüştür." dedi.

"GELİN, SAVCILARIMIZA GÜVENİN"

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü

"Geçmiş dönemlerde ortaya konmuş bazı uygulamaları günlerce eleştirerek bu uygulamayı da gölgelemek doğru değildir. Bunun örneğini bugün yaşamış bir kişi olarak ifade ediyorum. Eğer dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse rahatlıkla gelmeli, yargıya güvenmeli, savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli ve bildiklerini anlatarak bunun üzerinde de Türkiye'de adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalıdır."

MİTİNGTEKİ SÖZLERİ NEDENİYLE SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Bahçeli'ye tebligatta bulundu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, Bahçeli hakkında 23 Mart 2013'te, Bursa'da düzenlediği mitingdeki sözleri nedeniyle "halkı alenen tahrik" suçundan soruşturma açtığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset