Bahçeli: Çok tehlikeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi İç Güvenlik Yasa tasarısının çok tehlikeli sonuçlara meydan vereceğini gördüğünden esastan itiraz etmektedir” dedi.Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, İç Güvenlik Paketi i

Bahçeli: Çok tehlikeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi İç Güvenlik Yasa tasarısının çok tehlikeli sonuçlara meydan vereceğini gördüğünden esastan itiraz etmektedir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, İç Güvenlik Paketi ile ilgili eleştirilerine devam etti. İç Güvenlik Paketi olarak bilinen kanun tasarısının görüşülmesinin AK Parti tarafından ertelendiğini anımsatan Bahçeli, dileğinin bu tasarının Meclis gündemine hiç alınmaması ve hiç getirilmemesi olduğunu söyledi.

“HEDEF BUYSA HİÇBİR GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN ELİNİ TUTAN YOKTUR”

Bahçeli, Anayasa’ya aykırı olan, hukuk devleti prensiplerini iğfal eden iç güvenlik paketinin polis devletini tesis edeceği, can ve mal güvenliğini sakatlayacağının kuşkusuz olduğunu öne sürdü. AK Parti’nin maksadının molotof atanları, maske takanları cezalandırmak olmadığını ileri süren Bahçeli, “Eğer hedef buysa hiçbir güvenlik görevlisinin elini tutan yoktur. Teröristler bırakınız molotofu, elinde uzun namlulu silahlarla korkusuzca dolaşmakta, önüne gelene şiddet uygulamaktadır. AK Parti, korku devletinin yasal kılıfını hazırlamaktadır. AK Parti, azdırdığı teröristleri bahane göstererek muhalif sesleri kısmaya, demokratik tepkileri bastırmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin iç güvenlik yasa tasarısının çok tehlikeli sonuçlara meydan vereceğini gördüğünden esastan itiraz ettiğini sözlerine ekleyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Başbakan hafta sonu, partisinin İstanbul il kongresinde, adımın Devlet olduğunu, ama devlete sahip çıkmadığımı, iç güvenlik paketine niçin hayır dediğimi, neden vandallarla tenkit ettiğimi sormuştur. Davutoğlu için atış serbesttir, mikrofon müsaittir, nasılsa kendisini çılgınca alkışlayan bindirilmiş kıtalar hazırdır. Sayın Davutoğlu, bilmiyorsan sana öğreteyim; adım Devlet olduğu kadar devletime sahip çıkarım, milletime asla toz kondurmam. Biz yıllar evvel ya devlet başa ya kuzgun leşe diyorken; biz yıllarca Türk devletinin izzet ve iffetini savunuyorken acaba sen neredeydin, nerelerde geziyordun? Vandallarla, işbirlikçilerle, ihanetten vicdanları kapkara olmuş hainlerle düşüp kalkan sensin ve Hükümeti’ndir. Sayın Başbakan, hatırlarsan 13 Ocak 2015’de Meclis Grubunda şöyle söylemiştin: ‘Paris’te bulunduğumuzda Avrupalı olarak konuşuruz, Semerkant’ta, Buhara’da Hoca Ahmet Yesevi gibi konuşuruz, Şam’da, Bağdat’ta, Mekke’de evladı Resul olarak konuşuruz, Saraybosna ’da, Üsküp ’te Evlad-ı Fatihan gibi konuşuruz’ Sayın Başbakan itiraf ediniz, imralı’da canibaşıyla konuşurken bölücü mü oldunuz? Açıklayınız, Kandil’de PKK’yla aynı masayı paylaşırken terörist mi kesildiniz? Çok şükür biz her yerde olduğumuz gibi konuşur, konuştuğumuz gibi oluruz ve Müslüman Türk olarak aleme sesleniriz. Sayın Davutoğlu, sana ve zihniyetine her yerde farklı farklı yüzlerle konuşma konusunda başarılar dilerim. Yüzünüzün de kızarmayacağını çok iyi bilirim."

“Adım gibi yaşatmaya ant içtiğim bu ülkeyi sizlere bırakmayacağım, tezgahlarınızı, senaryolarınızı inşallah başınıza yıkacağım” diyen Bahçeyi, “Bu da size Devlet sözü olsun” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN’A DA ÇATTI

Bahçeli, AK Parti’ye oy istemekle suçladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek, "Erdoğan başkan olabilmek amacıyla AKP’ye oy istemekte, 400 milletvekilinin düşünü kurmaktadır. ’Türkiye için, gelecek için başkanlık sistemini istiyorum’ sözleriyle gerçek niyetini saklamaktadır. Türkiye’nin başına böyle bir cumhurbaşkanı gelmemiştir. ’Alışılmış cumhurbaşkanı olmayacağım’ diyerek yetki alanları geçen Erdoğan Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynamaktadır. Gelmiş geçmiş hangi cumhurbaşkanı bu kadar frensiz, kontrolsüz, kuralsız hareket etmiştir? Birliği temsil etmekle görevli bir cumhurbaşkanı bir parti adına ne zaman oy istemiştir?" diye konuştu.

ATMACALI GÖNDERME

Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, bir gazetecinin "Milletvekili seçimleri öncesi aday adaylığı istifaları yaşanıyor. MHP’de milletvekili adaylığı için bürokratlara bir kriter var mı?" sorusuna, "YSK’nın almış olduğu bir karar doğrultusunda bürokraside, üniversitelerde, yargı organlarında ve parti yönetimlerinde bulunan insanlarımızın milletvekili adayı olmayı düşündükleri takdirde istifalarının son günüdür. Saat 17.00’a kadar istifa etmiş olmaları lazımdır. MHP olarak kendi dünya görüşümüz çerçevesinde millete hizmeti görev kabul etmiş, büyük milletimize kendisini adamış olan herkesi kucaklayan bir siyasi anlayışa sahibiz. Bu yüzden MHP’ye de müracaatlar yapılmaktadır ama Adalet ve Kalkınma Partisi kadar olduğu kanaatinde değilim. Çünkü boşalan 70 yere atmacalar saldırıyor" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler