Bahçeli: "Boy gösteren Başbakan"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın Irak gezisiyle ilgili, "Erbil ziyareti ile Barzani'nin itibarlı dostu olduğunu bir kez daha gösteren Başbakan Barzani'ye meşruiyet kazandırmış ve Irak'ın kuzeyinde bağımsız Kürt devleti kurulmasına zımn

Bahçeli: "Boy gösteren Başbakan"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın Irak gezisiyle ilgili, "Erbil ziyareti ile Barzani'nin itibarlı dostu olduğunu bir kez daha gösteren Başbakan Barzani'ye meşruiyet kazandırmış ve Irak'ın kuzeyinde bağımsız Kürt devleti kurulmasına zımnen icazet verecek davranışlar içine girmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamayla Başbakan Erdoğan'ın Irak gezisini değerlendirdi.Başbakan Erdoğan'ın Irak'a yaptığı son gezide Barzani yönetiminin merkezi Erbil ziyaretinin ön plana çıkarılmasının her yönüyle düşündürücü olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Irak'ın kurucu halklarından birisi olan Türkmenleri dışlayan, Türkmen kardeşlerimizin çatı kuruluşları ve temsilcileriyle görüşmeyen Başbakan, PKK'nın en büyük destekçisi Barzani'nin ayağına giderek Türkiye'ye her vesileyle dil uzatmaya yeltenen bu peşmerge reisiyle kucaklaşmıştır. Erbil'de boy gösteren Başbakan her nedense Kerkük ve Musul'a gitmekten kaçınmıştır" dedi.

 

Başbakan'ın Irak ziyareti sırasında PKK terörü ile mücadele konusunun "adet yerini bulsun' kabilinden gündeme getirildiğini de kaydeden Bahçeli şunları söyledi:

 

"Ancak bu konuda PKK'nın hamisi Barzani'nin boş sözler dışında somut bir yükümlülük üstlenmesi yine mümkün olamamıştır. Erbil ziyareti ile Barzani'nin itibarlı dostu olduğunu bir kez daha gösteren Başbakan Barzani'ye meşruiyet kazandırmış ve Irak'ın kuzeyinde bağımsız Kürt devleti kurulmasına zımnen icazet verecek davranışlar içine girmiştir.

 

Bunun karşılığında da 12 Haziran 2011 seçimleri için Barzani'nin açık desteğini almıştır. İçerde İmralı canisi ile gizli pazarlıklar yürüten, dışarıda da Barzani'nin seçim desteğini alan Başbakan Erdoğan'ın, AKP'nin yalan, yağma ve yolsuzluk hanedanlığını sürdürebilmek için teröristbaşı ile Barzani'nin açık desteğine ihtiyaç duyduğu bir kere daha anlaşılmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler