Bahçeli, Başbakan'a demediğini bırakmadı

 Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanı'nın ''Dağ dağda kavuşmaz insan insana kavuşur" sözünü hatırlatarak, "Erdoğan Obama'ya yapışmış, çekim alanına girmiştir'' dedi. Bahçeli, Erdoğan'a üç ABD deyimiyle

Bahçeli, Başbakan'a demediğini bırakmadı

 

Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanı'nın ''Dağ dağda kavuşmaz insan insana kavuşur" sözünü hatırlatarak, "Erdoğan Obama'ya yapışmış, çekim alanına girmiştir'' dedi. Bahçeli, Erdoğan'a üç ABD deyimiyle öğüt verdi.
 
İşte Bahçeli'nin konuşmasının satır başları:
 
IMF'YE BORÇ
 
Başbakan Erdoğan "Onlar borçlandı biz ödedik" diyerek utanmadan yalan söylemektedir. "Borç ödedik, kasayı doldurduk" sözleri Başbakan ile özdeşleşmiş hazır kalıp cümlelerdir. Başbakan Erdoğan'ın ekonomi bilgisi evlere şenliktir.
 
Dış borç stoku AKP iktidara geldiğinde 129,6 milyar dolardı şimdi 2.5 katı aşarak 336 milyar dolara çıkmıştır. Başbakan özel sektörün sorunlarını sürekli görmezden gelmiştir.
 
IMF'ye borcun kalmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Dünya Bankası'na artan borcu nasıl ifade edecektir? Bu borcu nasıl gizleyecektir. Başbakan Erdoğan "Onlar borçlandı biz ödedik" derken hiç mi vicdanı sızlamamaktadır?
 
Başbakan'a birileri şu hususları iyi anlatmalı. Başbakan Erdoğan ekonomi dersi almak için müracaat etmelidir. Başbakan Erdoğan'ın Merkez Bankası rezervi konusunda gerçek dışı beyanları akıl tutulmasıdır.
 
Başbakan'ın neredeyse saat başı haber gibi sunduğu Merkez Bankası rezervi bellidir. Merkez Bankası kar değildir. Rezervin önemli bölümü ABD banka hesaplarında tutulmaktadır. Bunlar sadece faiz geliri sağlamaktadır. merkez Bankasının Konya'daki çiftçimize bir faydası yoktur. Bu rezerv Türkiye'nin dış borçlarına karşılık tutulan rehin paradır.
 
Erdoğan bilmelidir ki başkasının atına binenlerin tez zamanda düşmesi mukadderdir. Eline hemen ekonomiye giriş kitabı alarak gizliden gizliye çalışıp, cehaletini gidermelidir.
 
BAŞBAKAN'IN ABD GEZİSİ
 
Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta başlattığı ABD ziyareti en çok konuşulan konu olmuştur. Bu ziyaretin Türkiye'nin bunalımlar yaşadığı döneme isabet etmesi işin ilginç bir yanı olmuştur.
 
Zannedersiniz ki ABD'ye ikinci Kolomb çıkarma yapmıştır. Yandaş basın kerametler ve derin anlamlar yüklemiştir.
 
ERMENİ AÇILIMINI BAŞLATTI
 
Başbakan 6 Nisan 209 tarihinde ABD Başkanı Obama'nın TBMM genel kurulunda AKP'nin alkışları arasında verdiği ev ödevlerini yapmanın huzuru içindedir. Erdoğan Ermeni açılımını başlatmıştır. Heybeliada Ruhban Okulu için sözler vermiş yıkım projesini ortaya koymuştur.
 
Afganistan'a ilave asker desteğini yerine getirmiştir, İmralı canisi ile pazarlığa tutuşmuştur. Bunlara karşılık ABD'den Türkiye'nin hiçbir temel sorunu için destek alınamamıştır. Başbakan'ın ABD ziyareti ile ilgili kamuoyunda beklentiler yaratılmıştır.
 
OBAMA'YA MAHÇUP BAKIŞ
 
Yağmurdan kaçmadığını söyleyen Başbakan Türkiye'yi doluya tabii tuttuğunun farkında bile değildir. Obama'ya karşı mahcup bakışları hiç uygun düşmemiştir. Türk milleti güçlüdür, diktir. Hiçbir gücün altında ezilecek kadar düşmemiştir
 
Gül bahçesinden sonra Beyaz Saray'da kırmızı salonda pişmaniye katıklı görüşmelere geçilmiştir. Ne görüşüldüğü hala ortaya çıkmamıştır. Dikkat çeken bir ayrıntıda CIA başkanının toplantıya iştirak etmemesi ve İsrail'de bulunmasıdır. Kırmızı salonda ne konuşuldu
 
YAMYAMLIKTIR
 
Muhaliflerin desteklenmesi ve Esad'a yönelik baskıların arttırılması konusunda bunlar basit yaklaşımlar olarak kalmıştır. Biliyoruz ki Esad kendi halkına saldıran bir zalimdir. Biz kınadığımızı tekraren söylemek istiyorum. Bize göre iki taraf da ölüm diline saplanmıştır Yüce dinimiz İslam'ın cinayetlere alet edilmesi vicdansızlıktır. Esad'a karşılık vermek için insan kalbi yemek yamyamlıktır. İnsan eti yenmesine sessiz kalınması utanç vericidir. Hangi insan böyle bir vahşiliğe göz yumacaktır.
 
AKP kimleri silahlandırdığının farkında mıdır? Bunlar günahtır. Türkiye'nin tarafsız olması gerekirken ateşe körükle gitmesi aymazlıktır.
 
GAZZE'YE ZİYARET MAĞLUBİYETTİR
 
Gazze için İsrail'e söylenmedik söz bırakmayan Başbakan'ın ziyaretini bu ülke üzerinden gerçekleşmesi mağlubiyettir.
 
Başbakan Erdoğan ve Obama'nın üçüncü konusu Kuzey Irak'tır. Anlaşılan ABD peşmerge ile ilişkiler için talimat vermiştir. Petrol ve doğalgaz için anlaşmalar yapılmıştır.
 
AKP'DEN BAŞKASI YAPAMAZ
 
4. ve son olarak da ihanet süreci konuşulmuş, Irak'taki seçimler ele alınmıştır. Erdoğan sözde çözüm sürecinin ABD tarafından takdirle izlendiğini AKP'den başkasının yapamayacağını söylendiğini aktarmıştır. Böylesi bir ihaneti AKP'den başkasının yapması asla mümkün değildir. Öcalan'ın resmi çıkacak kara kaplı kutu ve Kandil'den bir buket çiçek verilmeliydi.
 
O KİTABI HATMETMELİ
 
Erdoğan eşine hediye edilen "Bir Diktatörün Psikolojisi" kitabını geceler boyunca hatmelidir. Görüşmeler hangi yaramıza merhem olmuştur.
 
ERDOĞAN'A ABD DEYİMİYLE SESLENDİ
 
Erdoğana ABD deyimi ile sesleneyim "Çaydanlık bakmakla kaynamayacayak, odunu kendi kesen iki kere ısınacak, ağacı kesen balta unutmayacak" Bu ABD deyimidir. Erdoğan duysun bunu
 
Bombacılar suikast timleri, kanlı eller milletimize saldırı için ortam ararken istihbarat birimlerinin klavuzluk yapması sorumsuzluktur ve suçtur. Erdoğan devletin omurgasını kırmaktan vazgeçmelidir. Başbakan Erdoğan Suriye tuzağına çekildikçe milletimiz ağır bedeller ödemektedir. Bu yüzden hükümet kendine gelmeli ve yanlıştan dönmelidir.
 
BAŞBAKAN'A SINIRI KORUMA CEVABI
 
Erdoğan "Bahçeli'ye demek lazım 'Sen güçlüsün Bozkurtlarınla sınırları koru'" demiştir. Sana ve kolkola olduklarına tek başımıza kalsak da yeteriz. Sen sınırda teröristlerinle bekle ben de bozkurtlarımla vatanı koruyacak iradeyi gösteririm. Başbakan bu sözleriyle Türkiye'nin güvenini sağlayamadığını itiraf etmiştir. ve Başbakanlıktan istifa etmelidir.
 
SEÇİME HAZIRIZ
 
"Başbakan Erdoğan'ın anayasa değişikliğini sabote etmek ve uzlaşma komisyonunu baskı altına almak için referandum kartını hatırlatması talihsiz ve tahrik edici bir yaklaşımdır. PKK ile anayasa yapmak için tüm hazırlıklar sürdürülmektedir. AKP'nin aklında ve hedefinde Meclis'ten kendi hazırladığı anayasayı BDP işbirliği ile geçirmek ve sonra da referanduma götürmek vardır. Şimdilik şunu herkesi bilsin ki MHP yapılacak her seçime hazırdır. Biz parti olarak vehimleri devireceğiz, korkuları yıkacağız, iftiraları kıracağız, kuşatmayı yaracağız ve karamsarlığı gerileterek Allah'ın izni ile iktidar olacağız. Samimiyetle, sabırla ve sebatla Türk milleti diyeceğiz, Türklük diyeceğiz ve sonsuza kadar var ol Türkiye sözleri ile kötülükleri ezip geçeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset