Bahçeli: AKP haddini aştı

MHP Başkanı Bahçeli hükümetin MİT krizindeki tutumunu eleştirdi ve Başbakan Erdoğan'ın 'Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz' sözlerine tepki gösterdi: Milletin yetkisini almış milletvekilleri dört duvar arasında kalmışken siz bu sözleri ağzınıza almaya n

Bahçeli: AKP haddini aştı

MHP Başkanı Bahçeli hükümetin MİT krizindeki tutumunu eleştirdi ve Başbakan Erdoğan'ın 'Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz' sözlerine tepki gösterdi: Milletin yetkisini almış milletvekilleri dört duvar arasında kalmışken siz bu sözleri ağzınıza almaya nasıl cüret edersiniz?

KANITLAR SAVCIDA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, hükümetin MİT krizindeki tutumunu eleştirdi. "MİT, KCK, PKK, AKP arasındaki ilişkinin kanıtlarının bulunması ve savcıya ulaşması gerçekleri ortaya koymuştur" diyen Bahçeli konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

AKP devlet yönetimindeki başıbozukluğun adresidir. Sürtüşmenin yıldızdır. Bozgunculuğun elebaşıdır. Hırsızlığın uzun parkur atletidir. Hukuksuzluğun "One minute" kurnazlığıdır.

MİT mensuplarının korunması amacıyla acele bir düzenlemeye gidilmiştir. AKP'deki hakkaniyet sloganlarının sadece kuru gürültü olduğu ortaya çıkmıştır. Deyim yerindeyse yavuz hırsız ev sahibini bastırmıştır. Bu yasal adım anti demokratiktir.

AKP HADDİNİ AŞMIŞTIR
Büyük resim tutkunu Başbakan değişikliği anında onaylamıştır. AKP Hükümeti maç oynanırken kural değiştirmiştir. AKP süren soruşturma sürecine müdahale etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın tutumu son derece sorunlu olmuştur. Bu son gelişmelerle AKP haddini aşmıştır.

MİT, KCK, PKK, AKP arasındaki ilişkinin kanıtlarının bulunması ve savcıya ulaşması gerçekleri ortaya koymuştur. MİT mensupları hakkında yakalama kararı hemen kaldırılmıştır üzeri örtülmeye çalışılmıştır. İktidar adalet duygusunun üstüne tüy dikmiştir. Kendine göre yasa çıkarmış, günü kurtarmaya çalışmıştır. Madem Mit Kanunu'nda değişiklik yapılmıştır o halde savcılık talebine olumlu cevap verilmelidir.

'TUTUKLU VEKİLLER VARKEN NASIL SEÇİLMİŞ DERSİN?'
Sayın Başbakan "Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz" sözlerini söyledi. Bu sözler boş bir çığlıktır. Sayın Başbakan milletin yetkisini almış milletvekilleri dört duvar arasında kalmışken siz bu sözleri ağzınıza almaya nasıl cüret edersiniz?

Sizin gözünüzde Engin Alan seçilmiş değil midir? Bu nasıl bir çelişkidir. Vekillerin uydurma darbe iddialarıyla köşeye sıkıştırılmalarına siz hukuk mu diyorsunuz? Doğruyu yanlıştan ayırma yetisini mi kaybettiniz?

AK PARTİ-CEMAAT GERİLİMİ İDDİASI
Başbakan'ın "Hiç kimse fitne ve fesat tohumlarının yeşereceğini sanmasın, kimse kriz duasına çıkmasın" beyanları kendisi açısından ileri derecede talihsizliktir. Asıl fitne tohumlarını eken partisidir. Kargaşa bombasının pimini çekmesin bizim için yeterlidir.

Ağır yıkıcı terör riskine karşı tedbirsiz kalan AKP'nin başka şeylere güvenmesi kimseye fayda sağlayacaktır. Başbakan ve hükümeti bir an önce Türkiye gerçeğine geri dönmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler